Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi
13.07.2018

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ (10/07/2018)

Sağlık Bilimleri Fakültesi 2017-2018  Mezunlarını Törenle Uğurladı  (10 Temmuz 2018)

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi 2017-2018 Mezuniyet Töreni, Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen programla gerçekleşti.

Törende konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal, Fakültenin 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibarı ile toplam 1350 öğrencisi bulunduğunu, bu yıl Hemşirelik Bölümünden 54, Sağlık Yönetimi Bölümünden 34, Sosyal Hizmet Bölümünden 33 mezun verildiğini belirtti.

Prof. Dr. Uysal; “Geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulu Kararı ile Üniversitemizin Hemşirelik Fakültesi kuruldu. Tüm öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız resmi süreçleri takiben Hemşirelik Fakültesine aktarılacak. Sağlık Bilimleri Fakültesi içinde hayat bulan Hemşirelik Programı bundan sonra yoluna yeni bir fakülte olarak devam edecek. Ülke ihtiyaçlarının gerekliliği olarak kurulan yeni fakültemiz öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza ve üniversitemize hayırlı olsun. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine devam etti.

Prof. Dr. Uysal; mezunlara mesleklerini sevmeleri, sorumluluk sahibi olmaları, çalışma azmi ile işlerini yapmaları ve adil olmaları tavsiyelerinde bulunarak “Sevgili mezunlarımız, yolunuz, bahtınız açık olsun. Sizlere fakültemizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyor, üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeniz dileği ile tebrik ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmasına öğrencileri tebrik ederek ve başarılar dileyerek başlayan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker; öğrencilere hayat boyu yapacakları işleri severek yapmalarını tavsiye etti. Prof. Dr. Şeker; “Kaliteyi korumak, kaliteyi artırmak, yeni bilgiye ulaşmak, sağlıklı bir yönetim anlayışı içerisinde vatandaşın kaliteli hizmet almasını sürdürülebilirlik adına yürütmek bizlerin görevidir. Bu görevi bu mezunlarımızla birlikte yürütmüş olacağız. Bizim öğrencilerimiz yanı sıra yurtdışından da öğrencilerimiz söz konusu. Yurtdışında da hizmete katkıda bulunmuş olacağız. Bu yarışta bazı meslekler daha çok öne çıkmakta. Sağlık çalışanları ve öğretmenler ayrı bir yer tutuyor. Birebir insana temas eden, insanın hem fiziki, hem ruhi, hem de insanın kaliteli yaşamını sağlayacak olan eğitim altyapısını sağlamaya yönelik bu meslekler bizim için, ülke için, insanlık için çok önemli. Bu mesleği icrada hepimizin dikkat etmesi gereken bir başlık var: Yaratılmışları yaratandan dolayı sevmek ve bunlara hizmete her daim hazır olmak. Elbette hizmette kusurlar oluyordur o zaman da gönül almayı bilmek önemlidir. Biz hizmetimizi Allah rızası için ve bu işi bir görev olarak yerine getiriyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Şeker; “Hemşirelik Fakültesinin sağlık alanında özerkleşmiş bireyler yetiştireceğine inanıyoruz ve ülkeye sağlık alanında akademisyen yetiştirme hususunda katkı sağlayacağını ümit ediyoruz ve başarılar diliyoruz” dedi. Hemşirelik Fakültesini tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

Sosyal Hizmet ve Hemşirelik andının okunmasının ardından, Sosyal Hizmet, Sağlık Yönetimi ve Hemşirelik öğrencilerine diplomaları takdim edildi. Kep atma ile tören sona erdi.