Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
10.05.2024

Yüksekokulu öğrencilerimiz "Ağız ve Diş Sağlığının Korunmasında Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Önemi" konulu seminerde buluştular.

Meslek yüksekokulumuz Ağız ve Diş Sağlığı topluluğunun düzenlemiş olduğu "Ağız ve Diş Sağlığının Korunmasında Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kullanımı “seminerde dental hastalıkların tedavisinde  tamamlayıcı ve alternatif  bitkisel tedavilerin kullanımından bahsedildi. Dental plakla beslenmenin doğrudan ilişkisi olduğunu ve halk arasında kullanılan bitkilerin bilgi sahibi kişiler tarafından, doğru ve uygun dozlarda kullanılması gerektiği vurgulandı. Diş çürükleri ve periodontal problemler gibi yaygın görülen ağız hastalıklarının önlenebilir olduğu ve Ağız sağlığı olmadan vücut sağlığının olmayacağı belirtilerek seminer tamamlandı. Moderatör olarak programı düzenleyen Öğr.Gör.İbrahim Yıldız ve Öğr.Gör.Dr.Şerife Eylül Duman hocalarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.