Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
10.05.2024

Yüksekokulumuz Ağız ve Diş Sağlığı programı öğrencileri "Probiyotiklerin Ağız ve Diş Sağlığına Etkileri " konusunda seminer verdiler.

Yüksekokulumuzda Ağız ve Diş Sağlığı programı öğrencileri "Probiyotiklerin Ağız ve Diş Sağlığına Etkileri" konusunda bölüm hocalarımıza ve dinleyicilere bilgilerini aktarmışlardır. Seminer Öğr. Gör. İbrahim Yıldız ve Öğr. Gör. Dr. Şerife Eylül Duman moderatörlüğünde öğretici ve güncel bilgiler verilerek tamamlanmıştır. Seminer kapsamında mikrobiyal floranın önemi, probiyotiklerin yararları ve etki mekanizmaları, aşırı kullanımından ortaya çıkacak sorunlardan bahsedilmiştir. Diş hekimi tavsiyesiyle alınacak probiyotik takviyeleri ve doğal yoldan alınabilecek probiyotiklerin üst solunum hastalıklarıyla birlikte diş eti enfeksiyonu, diş çürükleri ve ağız kokusuna iyi geldiği yapılan çalışmalarla anlatılmıştır.