Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
20.05.2024

ANLAT BAKALIM

Öğrenmenin ve hatırlamanın kolaylaştırılmasında Edgar Dale’nin Yaşantı Konisi öğrenme ve öğretme süreciyle doğrudan ilişkili bir model olarak karşımıza çıkmaktadır. Dale (1969)’ ye göre öğrenmede en etkili yöntemin (%90 oranında) gerçek bir deneyimin doğrudan yaşandığı ya da durumun modellendiği, canlandırıldığı koşullarda gerçekleştiği ortaya konulmuştur. Bu doğrultuda Öğr. Gör. Mustafa KARABULUT tarafından Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü İlk ve Acil Yardım Prpgramı 2. Sınıf öğrencilerine eğitim öğretim süreçlerinde almış oldukları tüm derslerin kalıcılığının sağlanması için ‘’Anlat-Bakalım’’ etkinliği düzenlenmiştir. Etkinlik sayesinde birçok farklı öğretim yöntem ve teknikleri uygulanarak eğitim-öğretim sürecinde verilen derslerin etkinliğinin artırılması hedeflenmiştir.