Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
22.05.2024

Arazide Travmalı Hastaya Yaklaşım ve Hastaneye Nakli Vaka Sunumu

Yüksek rakımlarda gerçekleştirilen doğa yürüyüşlerinde dengenin kaybedilmesi ya da farklı sebeplerle sonucu düşmeler neticesinde birçok kişi travmaya maruz kalır. Yaşanan travma sonucu hayati tehdit edecek sorunlar kısa sürede ortaya çıkabilmektedir. Hastane öncesi süreçte hasta ya da yaralının hayata tutunması için hipotermi ve hipovolemi gibi birçok etkenin bir arada değerlendirilip tedavi edilerek hastaneye naklinin sağlanması gerekmektedir. 22.05.2024 tarihinde Öğr. Gör. Mustafa KARABULUT sorumluluğunda Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü İlk ve Acil Yardım Programı 1. Sınıf öğrencileri tarafından Gerçekleştirilen ‘’Arazide Travmalı Hastaya Yaklaşım ve Hastaneye Nakli Vaka Sunumu’’ etkinliği ile konunun önemi ortaya koyulmuştur.