Seydişehir Meslek Yüksekokulu
27.12.2021

֍ Duyuru! İş Yeri Eğitimi Hakkında

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR YARIYILINDA İŞYERİ ADAY TEKNİKERLİK (3+1) EĞİTİMİNDEN YARARLANACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

 

  • İşyeri Eğitimi Uygulaması (İEU) Bahar yarıyılı itibarı ile alttan dersi olmayan ya da tek dersi (devamı alınmış) olan öğrencilerimiz için İSTEĞE BAĞLI VE SEÇMELİ olarak uygulanacaktır.
  • İşyerlerini öğrencilerimiz bulacak ve İşyeri ile Seydişehir Meslek Yüksekokulu arasında protokol yapılacaktır.
  • İşyeri araştırırken; İŞKUR’un İŞBAŞI EĞİTİMİ kapsamından yararlanılabilir (bu konu ile ilgili iş yerleri muhtemelen bilgi sahibidir). İşbaşı Eğitiminde Asgari ücretin tamamını işyeri ödemekte, daha sonra devletten 2/3 sini iade almaktadır.
  • İş yeri ile işbaşı eğitimi kapsamında değil de karşılıklı anlaşmalı olarak ücret belirlenebilir.

 

  • İŞYERİNİ BULDUĞUNUZDA İŞYERİNE;

ADAY TEKNİKER FORMU ve İŞYERİ EĞİTİMİ PROTOKOL’ünü doldurup onaylattıktan sonra Bölüm Başkanlığına teslim ediniz (bunu yapmanız işyerinin kesinleşmesi anlamına gelmemektedir, Meslek Yüksekokulu İşyeri Komisyonunun ardından Yüksekokul Müdürü tarafından onaylanmasından sonra süreç başlar).

Not: İŞYERİ EĞİTİMİ ile ilgili yönerge, protokol ve aday tekniker talep formunu aşağıdan indirip inceleyebilirsiniz.

 

 

İş Yeri Eğitimine başvuracak olan öğrencilerimizin takip etmesi gereken işlemler ve formlar aşağıda verilmiştir. Lütfen İş Yeri Eğitimi Yönergesini ve Protokolünü Detaylıca okuyunuz.

 

Meslek Yüksekokulu İş Yeri Eğitimi ile ilgili  : İş Yeri Eğitimi YÖNERGESİ

Meslek Yüksekokulu İş Yeri Eğitimi ile ilgili  : İş Yeri Eğitimi PROTOKOLÜ

Meslek Yüksekokulu İş Yeri Eğitimi ile ilgili  : ADAY TEKNİKER TALEP FORMU

 

Bölüm İş Yeri Uygulama koordinatörlüğünün uygun gördüğü ve Yüksekokul İş Yeri Uygulama koordinatörünün onayından sonra İŞKUR İş Başı Eğitimi Programı kapsamında istihdam edilecek olan öğrencilerin Okul-İş Yeri İstihdam Dilekçesini Bölüm İş Yeri Uygulama Koordinatörü ve İş Yeri yetklisine imzalatacaktır. İki Nüsha çıktısı alınacak olan bu belgenin 1 nüshası uygulama yapılacak olan iş yerinde diğer bir nüshası ise bölüm koordinatörlüğünde kalacaktır.

 

Okul - İşyeri İstihdam Dilekçesine ulaşmak için TIKLAYINIZ.

 

Dİkkat Edilecek Hususlar,

  1. Uygulama yapılacak olan iş yerinde bölümüz ile ilgili çalışmakta olan "önlisans veya lisans mezunu en az 1 çalışan" bulunmalıdır.
  2. Uygulama yapılan iş yeri "Uygulama öğrencisini" Mutlaka İŞKUR İş Yeri Eğitimi programı aracılığı ile istihdam etmelidir.
  3. Uygulama öğrencisinin işbaşı eğitimi ve istihdamı tarihi en geç bahar dönemininde derslerin başladığı 07.03.20222 tarihi olacaktır.