Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü
22.08.2016

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Konya Zafer Meydanında tanıtıldı.

Seydişehir Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı Zafer Meydanında öğrencilere ve vatandaşlara tanıtıldı.

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serdar Büyükipekci tercih yapacak öğrencilere, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı hakkında bilgi verdi. 2 yıllık ön lisans programı olan bölümün 40 öğrenciyle 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında derslere başlayacağını söyleyen Büyükipekci, eğitim öğretim boyunca gerek teorik gerek uygulamalı derslerin Konya’da olacağını kaydetti.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Üniversitemiz arasında imzalanan bir protokol dolayısıyla uygulamalı derslerin büyük bölümünün Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda yürütüleceğini belirten Büyükipekci, “Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programından mezun olan öğrencilerimiz Sivil Savunma ve İtfaiye Teknikeri unvanını almakta belediye itfaiye teşkilatlarında, acil durum müdürlüklerinde, sivil savunma arama kurtarma birlik müdürlüklerinde, otellerde ve kamu kurumlarında, hava alanı ve limanlarda, itfaiye ve yangın güvenliği ile ilgili cihaz satışı ve malzeme üretim firmalarında, organize sanayi ve endüstriyel kuruluşlarda iş imkânı bulabilmektedirler.” dedi.

Türkiye’de Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü altında 16 üniversitede Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programlarının eğitimlerine devam etmekte olduğunu kaydeden Büyükipekci, “Günümüzde itfaiyecilik ile ilgili yeni gelişmeler yeni projeler yeni yasalar oluşturulmakta, donanımlı ve eğitimli itfaiyecilere ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye’de yeni kurulan bölümler arasında olduğu için, bizi tercih edecek öğrencilerin bu anlamda iş imkânıyla ilgili herhangi bir sıkıntıları olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.