Yönetim ve Organizasyon Bölümü

Hakkımızda

Yönetim ve Organizasyon Bölümü 2005 yılında normal öğretim, 2012 yılında 2. Öğretim açılmıştır. Yönetim ve Organizasyon Bölümü her nitelikli “ara elemanlar” yetiştiren “ön lisans” düzeyinde eğitim veren bir bölümdür. Yönetim ve Organizasyon Bölümü,  program çerçevesinde günün koşullarına uygun, çok boyutlu ve geniş bir ders perspektifi sunmaktadır.
Yönetim ve Organizasyon Bölümü’nün temel ilkesi; ekonomi, maliye ve bilgisayar bilimi destekli yönetim ve organizasyon eğitimi programının uygulanmasıdır. Bölümümüzde verilen işletme eğitimleri, salt işletme çerçevesinde kalmamakta, ilgili ve gerekli diğer alanları da kapsamaktadır.
Yönetim ve Organizasyon  Bölümü öğrencileri; liderlik, yöneticilik, takım kurma, iletişim, satış yönetimi gibi iş yaşamında ihtiyaç duyulan konuları, hızlı ve etkin bir biçimde öğrenerek üretim, ticaret ve hizmet sektörlerinde geniş bir yelpazede istek ve yeteneklerine uygun işler bulabilmektedirler. Yönetim ve Organizasyon Bölümü eğitim kalitesi olarak hem yerel hem de uluslararası tanınırlığı ve bilinirliği ve saygınlığı olan bir bölümdür.
Amacı Proğramın amacı alanında bilgi ve beceri sahibi bireysel veya grup çalışmalarında başarılı milli değerleri önemseyen nitelikli elemanlar yetiştirmektir.Değişen pazar koşulları organizasyon yapılarını etkilemiş, kurumlarda sorumluluk üstlenecek bireylerden beklenen beceri ve alışkanlıklar değişmiştir. Günümüzün profesyonel yaşamı bireylerde takım çalışması, bağımsız düşünebilme, eleştirel bakabilme, sürekli gelişim gibi niteliklere daha fazla önem vermektedir. Bu özelliklerin yanı sıra, yeni iş ortamı bireylerin geleneksel iş süreçlerindeki planlama, organizasyon, yürütme ve denetleme fonksiyonlarını güncel yollarla ve araçlarla gerçekleştirmesini gerektirmektedir. Aynı zamanda yönünü yerellikten küreselliğe çevirmiş olan iş dünyası, bireylerden değişken pazar yapılarının gereksinimlerine hızlı uyum sağlamalarını beklemektedir.
Vizyon: Eğitim öğretim kalitesini en üst seviyede tutabilen, bölgemizin ve ülkemizin sorunlarına çözüm üretmede önderlik eden, paydaşlarıyla işbirliği içinde olan, disiplinler arası çalışmaya önem veren, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen bir proğram olmaktır.
Yönetim Organizasyon Bölümü olarak, öğrencilerimize güçlü bir yönetim ve organizasyon yetkinliği kazandırmayı ve iş dünyasında liderlik rolü üstlenmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizi etik değerlere bağlı, inovatif düşünen, küresel düşünceye sahip ve sürdürülebilirlik odaklı işletme profesyonelleri olarak yetiştirmek için sürekli olarak programlarımızı güncelliyoruz. İş dünyasının ihtiyaçlarına uygun olarak pratik uygulamaları teşvik ederek, öğrencilerimizin problem çözme becerilerini geliştiriyor ve iş hayatına hazırlıyoruz. Stratejik ortaklıklar ve araştırma projeleriyle, akademik ve iş dünyası arasında güçlü bağlantılar kurarak, bölgesel ve ulusal düzeyde önde gelen bir yönetim organizasyon bölümü olmayı amaçlıyoruz.
Misyon:Yönetim Organizasyon Bölümü olarak misyonumuz, öğrencilere işletme yönetimi ve liderlik alanında kaliteli eğitim sunmak ve onları etkili ve etik yöneticiler olarak yetiştirmektir. Öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratik uygulamalarla birleştirmelerini sağlayarak, analitik düşünme, iletişim, takım çalışması ve karar verme becerilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. İş dünyasının gereksinimlerini yakından takip ederek, çağdaş yönetim yaklaşımlarını öğrencilerimize aktarıyor ve onları sürekli değişen iş ortamında rekabetçi bir şekilde başarılı olmaya hazırlıyoruz. Ayrıca, topluma hizmet etmek, iş dünyasıyla işbirliği yapmak ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak için etkin projeler ve faaliyetler yürütmeyi de misyonumuzun bir parçası olarak görüyoruz.