Klinik Öncesi Bilimler Bölümü

Hakkımızda

Klinik Öncesi Bilimler Bölümü bünyesinde 5 farklı Anabilim Dalı bulunmaktadır.
1- Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı
2- Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
3- Parazitoloji Anabilim Dalı
4- Patoloji Anabilim Dalı
5- Viroloji Anabilim Dalı
Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı: İlaçların özelliklerini ve farmakokinetiğini, tedavi ve korunma amacıyla kullanım ilkeleri ile zehirlenmeye sebep olan toksinlerin özelliklerini ve canlılar üzerindeki etkilerini araştıran bilim dalıdır.
Mikrobiyoloji Anabilim Dalı: Hayvanlarda hastalıklara neden olan ve halk sağlığını tehdit eden bakteri ve mantarların özelliklerini, neden oldukları enfeksiyonların klinik belirtilerini, epidemiyolojisini, patogenezini, tanı, korunma ve kontrol yöntemlerini araştıran bilim dalıdır.
Parazitoloji Anabilim Dalı: Hayvanlarda hastalıklara neden olan ve halk sağlığı açısından önemli olan parazitlerin özelliklerini, konaklarını, neden oldukları enfeksiyonların klinik belirtilerini, epidemiyolojisini, patogenezini, tanı, korunma ve kontrol yöntemlerini araştıran bilim dalıdır.
Patoloji Anabilim Dalı: Hayvanlarda hastalıklar sonucu hücreler, dokular ve organlarda meydana gelen morfolojik ve fonksiyonel değişiklikleri araştıran bilim dalıdır.
Viroloji Anabilim Dalı: Hayvanlarda hastalıklara neden olan ve zoonotik özelliği olan virusların özelliklerini, neden oldukları enfeksiyonların klinik belirtilerini, epidemiyolojisini, patogenezini, tanı, korunma ve kontrol yöntemlerini araştıran bilim dalıdır.