Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
28.06.2021

Yaz Öğretimi Hakkında Duyuru

2020 – 2021 Eğitim Öğretim Yılı yaz eğitim döneminde başka üniversiteden ders alınabilmesi için gerekli husus ve başvuru şartları aşağıda belirtilmiştir.

1 – Üniversitemizde devam şartı sağlanarak başarısız olunan dersler yaz öğretiminde alınabilir.
2 – İlgili yıldaki taban puanı bölümümüzün ilgili yıldaki (öğrencinin üniversiteye kayıt yaptırdığı yıl) taban puanından daha yüksek olan bölümlerden ders alınabilir.
3 – Yaz öğretiminde alınacak dersin anlatım dili Türkçe olmalıdır.
4 – Yaz öğretiminde en fazla 2 tane ders alınabilir.
5 – Yaz öğretiminde alınacak dersin içeriği bölümümüzde okutulan ders ile eşdeğer olmalıdır.
6 – Yaz öğretiminde alınacak dersin AKTS değeri bölümümüzdeki dersin AKTS değerine eşit veya daha fazla olmalıdır.

Belirtilen şartların sağlanması halinde yaz okulunda ders almak isteyen öğrencilerin aşağıda belirtilen belgeleri eksiksiz doldurarak [email protected] adresine eposta yoluyla göndermesi gerekmektedir.

1 – Yaz okulu başvuru dilekçesi (dilekçe için tıklayınız)
2 – OBS üzerinden alınmış transkript örneği
3 – Yaz öğretiminde almak istediği derse ait ders içerikleri ve AKTS bilgisi
4 – Yaz öğretimine başvurulan bölümün ilgili yıldaki taban puanını gösterir belge (ÖSYM web sayfasından alınmış olmalıdır.)

Yaz öğretimine başvuru yapan öğrencilerden başvurusu kabul edilenler bölüm web sayfasında duyuru olarak yayınlanacaktır. Yaz öğretimi başvurusu onaylanmadan başka üniversiteden ders alan öğrencilerin aldıkları dersler geçersiz sayılacaktır.