Ereğli Ziraat Fakültesi
17.05.2018

Akgöl Sazlıklarına Gezi Düzenlendi

Fakültemiz Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin katılımıyla, Ereğli-Akgöl sazlıklarına gezi düzenlendi. Geziye, Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çetin PALTA ile birlikte, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri de katıldı. Gezide, Konya Ereğli ve Karapınar ilçeleriyle, Karaman Ayrancı ilçesi sınırları içerisinde Toroslardan inen suların oluşturduğu, sazlık ve bataklıklar ile bunları çevreleyen çayırlar ve geniş step alanlarından oluşan, birçok kuş türüne ev sahipliği yapan ve ülkemizin önemli sulak alanlarından birisi olma özelliğini taşıyan ‘Akgöl Tabiatı Koruma Alanı’ (Ereğli Sazlıkları) hakkında öğrencilerimize yetkililer tarafından bilgiler aktarıldı. Geziye katılan öğrencilerimiz, farklı kuş türleri ile birlikte böyle bir sulak alanı yerinde inceleme fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.