Gıda Mühendisliği Bölümü
16.10.2023

Bölümümüz Öğretim Üyeleri Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier işbirliğiyle hazırlanan, dünyanın en etkili bilim insanlarının açıklandığı listede bu yıl bölümümüzden iki akademisyen sıralamada yer aldı. Üniversitemizden 16 akademisyenin yer aldığı “Yıllık etki” kategorisinde bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Durmuş Sert sıralamaya girdi. Üniversitemizden 4 akademisyenin bulunduğu “Kariyer boyu etki” kategorisinde ise bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Derya Arslan yer aldı.

Listeler, akademisyenlerin nitelikli yayın sayıları, bu yayınlara yapılan atıf sayısı, patent sayısı, h-indeks, hm-indeks gibi ölçütler dikkate alınarak oluşturuldu.

Temel olarak atıf bilgilerinin ölçüt alındığı bu sıralamalarda dünya genelinde toplam 204 bin 643 bilim insanı "kariyer boyu” listede; 210 bin 198 bilim insanı ise “son yıllık” listede yer almayı başardı. Türkiye özelinde ise 1395 bilim insanı "son yıllık” listeye, 1040 bilim insanı ise “kariyer boyu” listesine girmeye hak kazandı.

Dereceye giren bölümümüz öğretim üyelerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

En etkili NEÜ'lü bilim insanları listesi için tıklayınız.

Kariyer boyu etki kategorisinde yer alan NEÜ'lü bilim insanları listesi için tıklayınız.