Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık TÜBA’yı Ziyaret Etti

27.02.2014

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan TÜBA’yı ziyaret etti.  Bakan ziyaretinde, TÜBA Başkanı Ahmet Cevat Acar, TÜBA Konsey Üyesi Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve  tüm  Konsey Üyeleriyle, eğitimden bilime, TÜBA’nın projelerinden planlarına kadar çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu. 

Bakan Fikri Işık toplantı esnasında yaptığı konuşmada : “ 300 yıldır bilim üretemiyoruz. Bunun esas sebebi sosyal bilimlerdeki gerilemedir. Felsefe ve İslam’a verilen değer azaldı yani temel ve sosyal bilimlerin sürdürülebilir olma problemleri var. TÜBA, ihtiyacı olanlara noktasal destek sağlamalı diye düşünüyorum."  dedi.

TÜBA ile yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Işık, “ çocuklara bilimi sevdirmenin önemli olduğunu, çocuklarımızın tarihlerini bilmeleri gerektiğini ” söyledi. Bu konuda TÜBA, TÜBİTAK ve bilim merkezlerinin verimli çalışabileceğini böylece yeni nesillere, değerler eğitiminin, girişimcilik ruhunun ve verimlilik bilincinin kazandırılabileceğini ifade etti. 

TÜBA’nın ayağı yere basan bir yasaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Bakan Fikri Işık, bu konuda çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Bakan ayrıca; görüş alırken informal görüşmeleri oldukça fazla önemsediğinden bahsetti ve “Tüm TÜBA üyeleriyle yemek yiyebilir, tematik toplantılar yapabiliriz, her üyenin fikirlerini özellikle dikkate almalıyız. ” dedi. 

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Bakan Fikri Işık’a TÜBA’yı ziyaretleriyle çok değerli fikir ve görüşlerini kendileriyle paylaşmalarından son derece memnun olduklarını ifade ederek, Bakan Işık’a şükranlarını sundu.

 

Paylaş