TÜBİTAK Araştırma Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı

17.02.2014

Üniversitemiz ve TÜBİTAK iş birliği ile düzenlenen “TÜBİTAK Araştırma Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı” TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın konuşmacı olarak katılımıyla Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Bilgilendirme toplantısından önce Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlük makamını ziyaret eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve Yardımcısı Doç. Dr. M. Necati Demir; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Genel Sekreterimiz Doç Dr. Zekeriya Mızırak, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Tor, Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Kara, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekilimiz ve Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Bilal Kuşpınar ile görüştüler. Daha sonra Konya Valimiz Muammer Erol’un da katılımıyla Akyokuş Park Konya Mutfağında öğle yemeğine geçildi.

Bilgilendirme Toplantısına; TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. M. Necati Demir, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Tor, Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Kara, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekilimiz ve Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Dursun Yağız, akademisyenler ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın konuşmasıyla başlayan toplantıda Başkan Altunbaşak TÜBİTAK’ın Proje Performans Ödüllerinden şöyle bahsetti: “Proje Performans Ödülünü akademik camiada herkesin bilmesi gerekiyor. TÜBİTAK olarak yapılan her kaliteli ve iyi projeye 100 bin TL ödül veriliyor. Bu para üniversitelere gitmiyor. Direk projeyi üreten kişinin cebine giriyor. Ben performansa inanan birisiyim. Çalışan, kaliteli iş çıkaran ödüllendirilmeli. Diğer bir programımız bilimsel yayınlara teşvik. Tamamen objektif verilere dayalı bir sistem gerçekleştirdik. Kalite arttıkça teşvik katlanarak artıyor. Kalite odaklı makale teşviki araştırmalara 5 bin TL yayın desteği veriyoruz. Her dergi objektif kriterler kullanılarak puanlanıyor. Bir diğer destek programımız da “1003- Öncelikli Alanlar Destek Programı”dır. Hedef orta ve büyük ölçekli projelerdir. Üniversiteler içinde Necmettin Erbakan Üniversitemizin Proje bazında büyük katılımları oluyor. Beraber Çalışma Kültürüne de değinmek istiyorum. Hepimizin çalışma kültürünü öğrenmesi gerekiyor. Bu yüzden kendi başına yapılan işlerde desteğimizi yavaş yavaş azaltacağız. Bu kapsamda Sanayi ile de iş birliği içinde olunması gerekiyor. TÜBİTAK, özel destek ile beraber girişimcilerin firma kurmasını destekliyor. Devlet sadece araştırmanı faydaya dönüştürmeni istiyor. Yurtdışında her 3 akademisyenden birinin şirketi var. Bizde böyle olması gerekiyor ve olmalı. Hibe bizden ve devletten, çalışma ve araştırma sizden.”

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, başta TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek Başkan Altunbaşak’a plaket takdim etti.

 

Paylaş