Makine Mühendisliği Bölümü

Hakkımızda

Makine Mühendisliği Bölümü 2010 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Bölümümüz “Makine Mühendisi” unvanı ile Ülkemizin kalkınmasında etkili görevler üstlenecek bilgiye sahip teknik elemanlar yetiştirmek üzere kurulmuştur. 2012 yılında öğretime başlayan bölümümüz, akademik nitelikleri yüksek, geleceğe güvenle bakan, araştırmacı, genç ve deneyimli öğretim kadrosu ile Türkiye ve dünyada Makine Mühendisliği alanında oluşmuş tüm bilgi birikimlerini bir araya getirerek geleceğin mühendislerini yetiştirmek için yapılanmasını tamamlamış durumdadır. Bölümümüz; Enerji, Konstrüksiyon ve İmalat, Makine Teorisi ve Dinamiği, Mekanik, Otomotiv, Termodinamik olmak üzere 6 anabilim dalından oluşmaktadır. Öğretim programının hazırlanmasında yurt içi ve yurt dışında uygulanmakta olan birçok mühendislik programı incelenerek yenilikçi, ülke gereksinimlerini karşılayabilecek, evrensel ölçekte görev yapabilecek Makine Mühendislerinin yetiştirilmesi amaçlanmıştır.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü her yıl lisans düzeyinde 60 öğrenci almaktadır. İlk Öğrencilerimiz 2013-2014 Öğretim yılında kaydolmuştur. Bölümümüz, lisans seviyesinde verdiği eğitim öğretim ile makine mühendisliği eğitimi almayı isteyen öğrencilerini, güncel bilgilerle donanımlı olarak ulusal ve uluslararası alanda rekabetçi, aldığı görevleri başarıyla yerine getiren ve iş dünyasında tercih edilen, problem çözmede sistematik yaklaşıma sahip ve tasarım yeteneği kazanmış, yaratıcı, girişimci ve takım çalışmasına yatkın, teknolojik yeniliklere ayak uydurabilen, mesleki sorumluluğunu etik kurallar çerçevesinde kullanan, üstlenilen mesleki etkinliklerdeki sosyal, ekonomik, politik ve yasal içeriğin bilincinde olan ve değerlendirebilen, çevreye duyarlı, sağlık ve güvenlik konularında hassas bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktır.

Bölümümüzde 2014 yılından itibaren Tezli Yüksek Lisans Eğitimi, 2016 yılından itibaren doktora Eğitimi başlamıştır. Lisansüstü Eğitim ile Mühendislik mesleğinin uzmanlık gerektiren konularını öğrenmek veya akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilere hizmet verilmektedir. Bölümümüzde akademik personel olarak 5 Profesör, 5 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.