Mühendislik Fakültesi
03.06.2024

Ortak Eğitim Programı

1900lü yıllarda ilk olarak ABD'de uygulanan Ortak Eğitim Modeli/Programı, ülkemizde öncüsü olan TOBB üniversitesi dışında sadece birkaç üniversitede bulunmaktadır. Kısaca, aday mühendislik olarak tanıtabileceğimiz bu program üniversitemizin başarılı öğrencileri ile sanayinin önemli firmalarını bir araya getirmektedir. İntörn mühendis olarak öğrencilere, son senelerinde iş yerlerinde tam zamanlı çalışma fırsatı sunulmaktadır.

Üniversitemizde geçen sene uygulanmaya başlayan bu programda Havelsan, Aselsan Konya, Türksat, Tübitak Uzay gibi önemli kurumların yanında birçok firma yer almaktadır. Mühendislik Fakültemizde yer alan 10 bölümde uygulanan ve geçen sene yaklaşık 60 öğrencimizin katıldığı bu programa önümüzdeki sene 100'ün üzerinde öğrencimizin katılması beklenirken, iş birliği yapılan firma sayımız ise 50'ye ulaşmıştır. 

Öğrencilerimizin firmalarda geçirdiği yaklaşık 10 aylık süreçte sigortaları Üniversitemiz (Mühendislik Fakültesi) tarafından yapılırken, öğrencilerimize firmalar tarafından aylık en az asgari ücretin yarısı ödenmektedir. Böylece öğrencilerimiz, deneyim kazanırken maddi bir gelir elde etmekte, firmalarımız ise çalışma alanlarına özgü personeller yetiştirmektedir. Programın öğrencilerin istihdam edilmesine de büyük katkı sağlaması beklenmektedir.