Mühendislik Fakültesi
26.09.2019

2019 TEKNOFEST Bilgi Notu

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü öğrencileri  Yahya Gencer ve Halil İbrahim Aydın'dan oluşan, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı  Arş. Gör. Dr. Mehmet Numan Kaya danışmanlığındaki  MAX-THRUST Ekibi, TEKNOFEST Mini Jet Radyal Kompresör Tasarım Yarışmasında birinci olarak 50.000 TL ödüllerini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldılar.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri İbrahim Aydın, Yasin Elhan ve Ziya Önal TÜBİTAK 2242 Üniversiteler arası araştırma projesi yarışmasında Narkotik İlaç Kontrol Sistemi projesi ile Türkiye Üçüncülüğünü ve  7.500 TL ödül aldılar.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mekatronik Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 14 öğrencisi Teknofest Robotaksi İnsansız Taksi Yarışmasında Robotaksi ekibi 3. olarak en uzun mesafeyi giderek 22 takım içerisinde ilk 3’te yer almıştır.

TEKNOFEST Savaşan İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışmasın 7 öğrenci ile bir takımımız katılmış olup 120 takım arasından ilk 5’te yer almışlardır.

Roketsan organizatörlüğünde Teknofest kapsamında düzenlenen Roket yarışmasına 24 öğrenci ile 4 takım finale kalarak Aksaray Roketsan Roket Atış tesislerinde yarışmaya katılmışlardır.

Tübitak İnsansız Hava Aracı yarışmasına 2 kategoride 22 öğrenci ile 4 takım katılmıştır. Öğrencileri uçuşları başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir.

Toplamda  Teknofest yarışmasına 12 Takım ve 80 öğrenci katılım sağlamıştır.

Yarışmaların genel koordinasyonu Uzay ve Havacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Özgür Dündar ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Barış Gökçe tarafından yapılmaktadır.