16.05.2020

PANDEMİ SÜRECİNDE COĞRAFİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HALK SAĞLIĞI

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit eden Korona virüsün hızla yayılmaya başlamasıyla yaşanan Pandemi sürecinde insan sağlığını tehdit etmekte ve ölümlere sebep olmaktadır. Kıtaları aşan bu Pandemi sürecinin Halk Sağlığı açısından değerlendirilmesi gerekmektedir. Özellikle ülkemizde ve Konya'da yaşanan sürecin olumlu ve olumsuz yönleri ele alınacaktır. Dünyada hızla yayılan Korona virüsünün konumsal dağılımı, ilerleme hızı, sosyal mesafe, riskli alanların tespiti gibi mekana dayanan çalışmalar ışığı altında coğrafi bilgi teknolojileriyle olan ilişkisi değerlendirilecektir. Söz konusu etkinlikte Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. S. Savaş DURDURAN ve Doç. Dr. Hüseyin Zahit SELVİ konuşmacı olarak yer alacaklardır.

Kayıt ve detaylı bilgi için tıklayınız.