24.10.2023

Tebrik - TÜBİTAK

Fakültemiz Çevre Mühendisliği Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Gülizar Kurtoğlu Akkaya'nın yürütücüsü olduğu “Evsel nitelikli arıtma çamuru ile birlikte biyokömür kullanımının bitki yetiştiriciliği bakımından değerlendirilmesi ve ağır metal immobilizasyonu” isimli, "TUBİTAK 2218-Yurt İçi Doktora Sonrası Burs Programı kapsamında yürütülen proje ile ülkemizde üretilmiş narkotik özelliği olmayan yerli endüstriyel kenevir tohumları, şehir atıksu arıtma tesislerinde ortaya çıkan atık çamurlarının karıştırıldığı toprağa ekilmiş ve endüstriyel amaçlı kenevir yetiştirilmiştir. Çevre dostu olan bu bitkinin, atık ilave edilmiş toprağı, temizleyebildiği belirlenmiştir. Proje çalışmaları devam eden hocamızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. Basında yer alan haber için buraya tıklayınız.