Mühendislik Fakültesi
13.11.2023

TÜRKSAT ile Fakültemiz arasında Ortak Eğitim İş Birliği




ÜNİVERSİTEMİZ İLE TÜRKSAT ARASINDA ORTAK EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ

 
Üniversitemiz, iş birliği imzaladığı kurum ve kuruluşların arasına bir yenisini daha ekledi. Türksat Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen protokollere, Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ile Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok imza attı.

İntörn Mühendis olarak Türksat’ta çalışacaklar

 
Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, imzalanan protokol ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde Ortak Eğitim Koordinatörlüğü tarafından yürütülmekte olan İntörn Mühendis-Ortak Eğitim Programı kapsamında ilk 3 yılda başarılı olan öğrencilerin, eğitimlerinin son yılında ücretli, tam zamanlı ve sigortalı olarak Türksat’ta çalışma imkânı bulacağını belirtti.

Ülkemizde son 25 yılda uzay alanında önemli yol kat edildi

 
Yapılan protokolle ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Teknoloji yarışında mutlaka yer alması gereken ülkemiz, son 25 yılda önemli bir yol kat ederek kendi uydularını üretecek bilimsel ve teknik altyapıya sahip hale gelmiştir. Ülkemizin önemli kuruluşlarından Türksat ile yaptığımız protokol ile aday ve stajyer mühendislik gibi konularda çalışmalar gerçekleştirebilecek ve öğrencilerimizi sektöre daha hazır hale getirebileceğiz. Söz konusu protokollerle; ülkemizin mühendislik, uydu ve uzay teknolojileri alanındaki gelişimine üniversite olarak katkı sunmayı amaçlıyoruz. İş birliğimizin üniversitemiz, Türksat ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.