28.04.2024

Tebrik-Proje

Yürütücülüğünü Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melek TAŞSÖKER BULUT’un üstlendiği; proje kapsamında Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin HAKLI; Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf lisans öğrencileri Sema Nur EKMEKÇİ, Senanur İNCEKARA, Serhat KAMACI, Metin Furkan YAMAN ve Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi Büşra ÖZTÜRK’ün dahil olduğu Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1002 Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Automatic Detection of Degenerative Changes in the Temporomandibular Joint Region Using Deep Learning with Panoramic Radiographs” başlıklı proje 25-27 Nisan 2024 tarihleri arasında Karadağ-Budva’da gerçekleşen 28. Uluslararası Balkan Stomatological Society (BASS) Diş Hekimliği Kongresinde ödül oturumunda yarışmaya hak kazanmıştır. Proje bilimsel komitenin değerlendirilmesi sonucu en iyi 3. sözlü sunum bildiri ödülüne layık görülmüştür.