27.06.2024

Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Büyük Başarı.

AIRBUS A320 tipi uçuş simülatörü, Kosgeb Arge projesi kapsamında ARC Simulatör firmasıyla Danışmanlığı Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Fahri ÜNLERŞEN ve Makine Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Ahmet CAN tarafından yürütülen proje 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. Simulatör plotaj eğitimlerinde kullanılmak üzere 6 serbestlik derecesine sahip şekilde Elektro pinömatik tahrikli Steaward platforformu ile tasarlandı. Bu simülatör ile bir plotun karşılaşabileceği bir çok senaryoyu deneyimlemek mümkün. Örneğin Antalya hava alanından Taksi yaparak kalkıp J.F. Kennedy hava alanına istenilen hava koşulunda iniş yapılabiliyor. Kuş sürüsüne çarpmış bir uçağı bile senaryoya dahil edebiliyorsunuz. ARC firmasını ve Hocalarımızı tebrik ediyoruz.