Yeni Kazanan Öğrencilerimizin Sıkça Sorulan Soruları

ÖSYM sonuçlarına göre Fakültenizi kazandım, kaydımı nasıl yapabilirim?
Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar ilk kayıt işlemlerini e-Devlet kapısı üzerinden veya Üniversite tarafından sunulan online kayıt sistemi üzerinden yapar, her iki yöntemle yapılan kayıt asıl kayıttır. E-Devlet kapısı üzerinden veya Üniversite tarafından sunulan online kayıt sistemi üzerinden kayıt işlemini gerçekleştiremeyen adayların kayıtları; Üniversitenin internet sayfasında ilan edilen belgelerin asıllarının şahsen veya yasal temsilcisi tarafından Üniversiteye sunulması ve gerekli işlemlerin tamamlanması ile yapılır.

E-devletten kaydımı gerçekleştirdim. Kayıt çıktısı ya da herhangi bir evrak getirmem gerekir mi?
E-devlet üzerinden yapılan kayıtlarda kayıt çıktısı yada herhangi bir evrak getirmenize gerek
yoktur.

E-devletten kayıt hangi durumda yaptırılamaz?
  T.C. Kimlik Numarasına sahip olunmaması,
  E-devlet şifresi bulunmaması,
  Aynı düzeyde başka bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olunması,
  Lise mezuniyeti e-okul üzerinden teyit edilememesi,
  Kayıt hakkı kazandığı programın sağlık raporu şartı bulunması.

Katkı payını kimler öder?
Normal öğrenim süresini aşan öğrenciler, ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler, sağlık lisans tamamlama öğrencileri, mühendislik tamamlama öğrencileri, yabancı uyruklu öğrenciler, ikinci öğretim öğrencileri, tezli yüksek lisans ikinci öğretim öğrencileri, tezsiz yüksek lisans öğrencileri katkı payı/ öğrenim ücreti öder.

ÖSYM sonuçlarına göre Fakültenizi kazandım, kaydım yapıldı. Ders kaydı nasıl yapılacak
Yeni kazanan öğrencilerin ders kayıtları sadece ilk yıl Öğrenci İşleri birimi tarafından yapılacaktır Sonraki dönemlerde öğrenci kendisi yapacaktır.

Kaydımı yaptım ama e-devletten aldığım öğrenci belgemde neden pasif görünüyorum.
Ders kayıtları süreci tamamlanınca pasif durumunuz aktif olacaktır.

Fakültenizi yeni kazandım, daha önceki Üniversiteden alıp başardığım dersler için muafiyet başvuru yapabilirmiyim?
Evet yapılabilir Üniversitemizin “Ön lisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi”nde belirtilen hususlara göre muafiyet ve intibak talebinde bulunulabilir

Öğrenci Bilgi Sistemine nasıl girebilirim?
Sisteme https://obs.erbakan.edu.tr/oibs/std/login.aspx adresi üzerinden girebilirsiniz. Giriş yaptığınız alanda kullanıcı bilgisi ve şifre ile ilgili bilgilendirmeler mevcuttur.
Öğrenci Bilgi Sistemine Giriş İçin Kullanıcı Adı ve Şifresi Nasıl Alınır?
Kullanıcı adınız öğrenci numaranızdır. Şifrenizi ise teksifre.erbakan.edu.tr adresinden gerekli bilgileri doldurarak alabilir ve aynı ekrandan şifrenizi değiştirebilirsiniz.
Öğrenci Bilgi Sistemine Giriş İçin şifremi kaybettim, yenisini nasıl temin edebilirim?
Şifrenizi https://teksifre.erbakan.edu.tr/​ adresinden gerekli bilgileri doldurarak yenileyebilirsiniz.

Üniversitenize ait yurt var mıdır?
Üniversitemize ait yurt bulunmamakla birlikte Köyceğiz Yerleşkemizde (Kampüs) Kredi Yurtlar Kurumunun yurtları mevcuttur. Fakülte çevresinde özel yurtlar bulunmaktadır.
KYK Yurt Başvuruları Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan açıklamalar doğrultusunda E-devlet üzerinden yapılmaktadır.

Fakülteniz Köyceğiz Yerleşkesindeki yurtlara ne kadar uzaklıkta?
Fakültemizin Köyceğiz Yerleşkemizdeki (Kampüs) Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarına uzaklığı yaklaşık 2,5 km’dir.

Dersler ne zaman başlayacak?
Dersler Akademik Takvimde belirtilen sürelerde başlamaktadır.

Ders programı nerede yayımlanır?
Ders kayıtlarından önce Fakültemiz sayfasında yayımlanır.DersProgramı

Ortak Zorunlu Yabancı Dil dersi muafiyet sınavları için ne yapmalıyım?
Muafiyet Sınav Tarihleri Belirlendiği Zaman Fakültemiz Wep Sayfasında yayınlanır.İlanda başvuru ile ilgili bilgiler bulunur.

Derslere devam zorunluluğu var mı?
Öğrenci, derslere ve uygulamalara devam etmek zorundadır.

Öğrenciler için yemek kartına nasıl yükleme yaparım?
Öğrenciler için belirlenen koşullar için tıklayınız.

Öğrenci Kimlik Kartını kaybettim veya kırıldı bu durumlarda ne yapmalıyım?
Fakülte Öğrenci İşlerine başvurarak yeni kimlik kartı talebinde bulunabilirsiniz