Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
22.06.2017

Necmettin Erbakan Üniversitesi Filistin’den Kudüs Açık Üniversitesi ile beraber Konya Büyükşehir belediyesinin sponsorluğunda ‘Filistin Meselesi ve Türkiye Uluslararası Kongresi’ başlıklı 20-22 Ekim 2017 tarihinde Konya’da gerçekleşecektir.

21. Yüzyılın 20 yıla yakın bir bölümünü geride bırakırken geçtiğimiz yüzyıldan İslam dünyasının çözülmemiş en önemli meselesi olarak bu döneme  baki kalan Filistin meselesinde ciddi önemli olaylar yaşanmıştır. Türkiye özellikle son on beş yılında izlemiş olduğu dış politika anlayışı ile meseleyi sahiplenmekle kalmamış meselenin uluslararası kamuoyunda ciddi bir tarafı pozisyona gelmiştir.  Bu kongrede, Kongrenin temaları başlığında da detaylandırıldığı gibi, Filistin meselesindeki siyasal ve toplumsal gelişmelere farklı perspektiflerden bakılması hedeflenmektedir.

Bu kongre, Filistin, Türkiye’nin Filistin politikasındaki konumu ve bölge ülkelerinin Türkiye’nin bu mesele içerisinde ki pozisyonunu değerlendirmesi gibi ana başlıkları yeniden ele almak ve tartışmak amacıyla gözlemcileri ve öğrencileri davet etmektedir.

Prof. Dr. Murat ÇEMREK

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı