Uygulamalı Bilimler Fakültesi
24.09.2014

UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU'NDAN SANAYİ- ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA İKİNCİ ADIM

Üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak amacıyla başlatılan çalışmaların ikinci ayağında Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet DİKEN başkanlığında, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. A. Elif YAZGAN, Ulaştırma ve Lojistik Yönetim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda ALAGÖZ ve Bankacılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Aslan ŞENDOĞDU’dan oluşan heyet, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin SÖNMEZ’i ziyaret etti.

Prof. Dr. Ahmet DİKEN, üniversite ve sanayi arasında kurulan iyi bir işbirliğinin hem üniversitenin hem de sanayinin gelişmesine olanak sağlayacağını fakat ülkemizde üniversite-sanayi işbirliğinin istenen düzeyde olmadığını belirtmiştir. Bunun giderilmesi için de, üniversite ders müfredatlarının sanayiye dönük olması ve teorik bilgilerin pratiğe aktarılabilmesi için de üniversitelerin ders müfredatlarını gelişmeler ışığında, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinden gelen talepler doğrultusunda müşterek belirlemek istediklerini ifade etmiştir. Bu amaçla Yüksekokulumuzun oluşturulan Bankacılık Bölümü ve Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi Bölümü ders müfredatlarını Konya Sanayi Odası Yönetimine sunmuştur.

KSO Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hüsamettin SÖNMEZ, mevcut ihtiyaçların analizlerinin yapılmasına katkı sağlamaya yönelik böyle bir paylaşımdan duyduğu memnuniyeti dile getirmiş ve üniversite sanayi işbirliğine erken dönemde başlamak gerektiğini vurgulamıştır. Sayın SÖNMEZ, ülkemizde bir yandan işsizlik olduğunu, diğer yandan işletmelerimizin istihdam için eleman bulmada zorluk çektiğini ifade ederek bu paradoksun yaşanmaması için üniversiteler olarak piyasanın talepleri doğrultusunda eğitim vermemiz gerektiğini belirtmiştir.