Uygulamalı Bilimler Fakültesi
04.07.2017

Yüksekokulumuz Fakülteye Dönüştü

Geçtiğimiz günlerde üniversite senatomuzun verdiği kararla YÖK’ten Yüksekokulumuzun fakülteye dönüşmesi talep edilmişti. YÖK'ün uygun bulduğu kararla Milli Eğitim Bakanlığına havale edilen talep, 28/03/1983 tarihli ve 2809 sayılı kanunun ek 30uncu maddesine göre Bakanlar Kurulu'nca 29/05/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır. 03/07/2017 tarihli resmi gazetede yayınlanan karara göre Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz artık Uygulamalı Bilimler Fakültesi haline gelmiştir. 

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER konuyla ilgili, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun Konya’da lisans eğitimi veren bir kurum olarak ciddi bir potansiyel oluşturduğunu ve yüksekokuldaki artı değerlerin yüksekokulun fakülte olmasını zorunlu kıldığını söyleyerek, “Bu anlamda senatomuzun verdiği kararla YÖK’e Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun fakülteye dönüşmesini talep etmiştik, YÖK de bunu uygun görerek Milli Eğitim Bakanlığı, Bakanlar Kurulu’na havale etmişti. Bu da gerçekleşince Temmuz başında 3 fakültemiz ile birlikte fakülte sayımız 15’ten 18’e çıkmış oldu. 2010 yılında 5 fakülteyle kurulmuş bir üniversitenin 18 fakülteye ulaşmış olması da gelişme sürecinin yoğunluğunu göstermekte.” ifadelerini kullandı.

Üniversitemizin önemli bir yüksekokulu olan UBYO artık eğitim hayatına UBF olarak devam edecektir. Öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize hayırlı olmasını diliyoruz.