Uygulamalı Bilimler Fakültesi
20.10.2017

Fakültemizde İŞKUR Eğitimi

Fakültemizde Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından “Kariyer ve Meslek Tanıtım Günü” etkinliği düzenlendi.

Fakültemiz  Konferans Salonu’nda düzenlenen programa öğretim üye ve elemanları katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan vekili  Prof. Dr. Ahmet Diken, İŞKUR’un yapmış olduğu çalışmalarla istihdama yaptığı katkının göz doldurduğunu belirterek İŞKUR’a ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’na programa verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Kariyer planlaması ve meslek seçiminin önemini vurgulayanfakültemiz Dekan vekili Prof. Dr. Ahmet Diken, öğrencilerin bilgi ve becerilerine en uygun mesleklerinin seçimi noktasında Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ni tercih ettiklerini, öğrencilerin buradan tam donanımlı şekilde ayrılmaları için tüm imkanları seferber ettiklerini ifade ederek bu tür etkinliklerin devamlı olacağını sözlerine ekledi.Programda konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah KELEŞ öğrencilere başarıya giden yolda çok çalışmaları gerektiğini söyleyerek Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin “Hayatta başarılı olmak için üç şey lazımdır: Dikkat, İntizam ve çalışmak.” sözünü hatırlattı.

Konya SMMMO Başkan Vekili Ramazan Bayram öğrencilerimize okul yıllarını çok iyi değerlendirmelerini  ve en az bir yabancı dili çok iyi bilmeleri gerektiğini ifade etti ve Mali müşavirlik mesleği hakkında bilgiler verdi. Program kapsamında İŞKUR  İş ve Meslek Danışmanları Mehtap Bilir ve Ahmet Garip tarafından iş arama becerileri, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri ve iş görüşmelerinde dikkat edilecek hususlar anlatıldı. Program sonunda İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş tarafından  Konya SMMMO Başkan Vekili Ramazan Bayram’a ve UBF Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Metin Yıldırım tarafından İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş’e plaket takdimi yapıldı.