Uygulamalı Bilimler Fakültesi
14.03.2019

Mehmet Akif ve Çanakkale Şehitleri’ni Andık

“12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 98. Yıldönümü” ve “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü" sebebiyle Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde bir konferans düzenlendi. Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Caner Arabacı tarafından verilen konferansta tarihe bir yolculuk yapıldı.

“Mehmet Akif’in Gözünden Çanakkale” konulu konferansta öncelikle İstiklal Marşı’nın Kabülü sürecini anlatan Prof.Dr. Caner Arabacı, Mehmet Akif Ersoy’un kişiliği ve hayatından örnekler vererek; O’nun şair, öğretmen, veteriner hekim, hafız, vaiz, Kur’an mütercimi ve siyasetçi olarak vatanına büyük hizmetler yaptığını ifade etti.

İmanıyla imkânını var eden Mehmetçiğin Çanakkale Zaferi’ni kolay kazanmadığını belirten Prof.Dr. Caner Arabacı, Çanakkale’nin bir Haçlı saldırısı ve birlikteliği olduğunu ifade ederek “Osmanlı’nın çökertilmesi, Orta Doğu’nun paylaşılması, İngiliz politikaları dikkate alınmadan anlaşılamaz. İngiliz planı ise, sömürgecilik ve emperyalizmin göstergesi durumundadır. Bilim üretme, teknoloji geliştirme, Mehmetçiğin değil, okumuş zümrenin görevidir. Mehmetçik, hayatının baharında canını vatan için feda ederken görevini yapmıştır. Okumuş zümre, aydın olması gereken kesim görevini yapmamaya devam etmektedir. Çanakkale Zaferi ile ilgili önemli soruların düğümünün çözülmesi gerekmektedir”dedi. Konferans sonunda Prof.Dr. Caner Arabacı’ya UBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Metin Yıldırım tarafından plaket takdim edildi.