Uygulamalı Bilimler Fakültesi
21.03.2019

Fakültemizde İŞKUR Kariyer Günleri

“İŞKUR Kampüste” etkinliği çerçevesinde Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce Fakültemizde “Kariyer Günleri” programı gerçekleşti.

Fakültemiz konferans Sslonunda gerçekleşen ve çok sayıda öğrenci ve öğretim elemanlarının katıldığı etkinlikte, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken açılış konuşmasında Fakültemizi tanıtarak İşbaşı Eğitiminin önemine değindi. Kişisel gelişim ve farkındalık için ders dışında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de önem verilmesi gerektiğini belirten Prof.Dr. Ahmet Diken, “Üniversite Hayatına Giriş” ve “Toplumsal Sorumluluk” derslerinin değerlerimizi ve Konya’yı tanıma açısından öğrencilerimize büyük katkı sağladığını  ifade etti.

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, programa yoğun ilgi gösterilmesi dolayısıyla öğrencileri tebrik ederek öğrencilere hayallerindeki işe ulaşma noktasında  bilgiler verdi. Keleş "Her ne işte çalışırsanız çalışın ama mutlaka en iyisi olun. Bu anlamda tecrübe kazanmak için işbaşı eğitim programları oldukça önemli. 2018 yılı itibariyle kurum olarak yeni bir uygulama olan İş Kulübü çalışmalarına başladık. Bu uygulamada, hedef grupları belirleyerek iş arama sürecinde daha aktif ve verimli bir şekilde iş arayanların kendilerini ifade etmesine katkı sağlayan eğitimler verilmektedir. Programı başarıyla tamamlayan kursiyerler kurs bitirme belgesi almaktadır. İş hayatında tecrübe, deneyim, özgüven oldukça önemlidir. Öğrenciyken bu bilgi ve birikimi kazanan ve özgüveni olanlar her zaman bir adım önde olacaktır." dedi.

Konya Çimento Sanayii A.Ş. Eğitim ve Gelişim Müdürü H. Yeşim Yılmaz “ Neden Beni Tercih Edin?” konulu bir sunum yaptı. Yeşim Yılmaz sunumunda; Konya Çimento Sanayii A. Ş. Hakkında bilgi vererek çimento sektörünü tanıtarak ,özgeçmiş hazırlama teknikleri, etkileyici iş görüşmeleri konularında bilgiler aktardı. Toplantı sonrası Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken tarafından konuşmacı Yeşim Yılmaz ve İŞKUR Müdürü Emrah Keleş’e hediye takdim edildi.