Uygulamalı Bilimler Fakültesi
12.04.2019

Mali Müşavirlik Paneli

Fakültemiz ve Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliği ile düzenlenen panelde, Mali Müşavirlik mesleği tanıtıldı. Fakültemiz Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelin açılış konuşmasını yapan Muhasebe Finans Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa İyibildiren, Fakültemiz ve Bölümleri hakkında bilgi vererek Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü’nde kontenjanın dolduğunu, öğrencilerin ilgi gösterdiği bir bölüm olduğunu, amaçlarının iyi bir insan, iyi bir muhasebeci ve Mali Müşavir yetiştirmek olduğunu söyledi. Panelde, Konya SMMM Odası faaliyetlerini anlatan, SMMM Yusuf Varlı, SMMM Yasin AYVAZ, SMMM Azime ASLAN ve SMMM Murat ALTUN öğrencilere Mali Müşavirlik mesleğinin dünü, bugünü ve yarını hakkında bilgiler verdiler. Muhasebe mesleğinin geçmişte evrak üzerinde ilerlerken, günümüzde bütün işlemlerin dijital ortamlara taşındığını belirten konuşmacılar, mesleğin gelişen ve sürekli değişen bir mevzuata sahip olduğu, bu nedenle sürekli kendilerini geliştirmeleri ve mevzuatı takip etmeleri gerektiğini ifade ettiler. Panelistler, Muhasebe ve Mali Müşavirlik Mesleğinin gelişerek bilirkişilik, uzlaştırmacılık ve mali danışmanlık hizmetleri gibi alanlarda da yer bulduğu ve geleceğin meslekleri olduğunu da belirttiler. Panel sonrası panelistlere plaketleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken ve Muhasebe Finans Yönetimi Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa İyibildiren tarafından verildi.