Uygulamalı Bilimler Fakültesi
21.06.2019

Fakültemiz 2019 Yılı Mezuniyet Töreni

Fakültemiz 2019 Yılı Mezuniyet Töreni ile 200 öğrencimiz mezuniyet coşkusu yaşadı.

 

 

14.06.2019 tarihinde Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken, Fakülte hocaları, öğrenci velileri ve mezun öğrencilerimiz katıldı.

2018-2019 Akademik Yılı Fakülte Birincisi, Bankacılık Bölüm Birincisi Canan FİLİKCİ, yaptığı konuşmada aile ve hocalarına teşekkür ederek şunları söyledi: ”Oldukça uzun ve emek isteyen 4 yılı acısıyla tatlısıyla yaşayarak bugün burada sonlandırıyoruz. Mezun oluyoruz. Yorucu vize ve finalleri, bizi sabahlatan ödevleri geride bırakıyoruz. Bugün burada hüzünlüyüz evet. Dört yılımızı uğurluyoruz. Ama Cahit Zarifoğlu’nun şu sözünü unutmayın arkadaşlarım: “Hüzün, içinde bize mutluluk getiren bir zarftır.” Şimdi birer yeni mezun olan ben ve arkadaşlarım yolun sonunda gibi hissetsek de kendimizi, aslında yepyeni bir başlangıç yapıyoruz. Daha keşfedeceğimiz yerler, yapacağımız işler ve aydınlatacağımız karanlıklar var. Şunu unutmayalım ki arkadaşlarım diplomalar sadece meslek kazanmak içindir. Bizim yeniliklere açık, çağdaş yöntem ve tekniklere hakim, geliştirici, iyileştirici ve yenileyici bireyler olmamıza ışık tutan başta Bankacılık Bölümü hocalarıma ve üniversitemizin çok değerli hocalarına kendim ve tüm dönem arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hepimizin mezuniyeti kutlu, yolumuz açık olsun. Sevgiyle kalın.” Öğrencimiz Canan Filikci, yaş kütüğüne ismini çaktı.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken, Fakültede verilen eğitimin önemli olduğunu belirterek öğrenciler için elden gelenin yapıldığını belirtti. Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Diken başarının tesadüf olmadığını dile getirerek “Çağımızın acımasız rekabet koşullarında, bu çocuklar piyasaya çıktıklarında bizi temsil edebilmeli, rekabet edebilmeli ve başarılı olabilmeli diye uğraşıp kafa yorduk .Gençleri çok iyi yetiştirerek piyasaya hazırladık. Siz bu ülkenin değerli gençlerisiniz, sizler bizim yarınımızsınız. Siz bizden daha iyi olmalısınız ve bizden daha iyi bir şekilde yetişmelisiniz. Eğer bizler bu ülkeyi daha iyi bir noktaya getireceksek sizin bizi geçmeniz gerekiyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin birer ferdi olarak, üniversitemizin ismini aldığı merhum Başbakan Necmettin Erbakan gibi kendilerini iyi yetiştirip donatmalarını ve çağdaş gelişmelerden haberdar olarak bu ülkenin değerine değer katmanız gerekir.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, gençlerin geleceğimizin teminatı olduğunu ifade ederek “Arkadaşlar, bu ülke buralara kolay gelmedi, şehitlerimizi ve gazilerimiz hep gördük. Al renkli bayrağımızı her gün görüyoruz. Mesele bu emaneti alıp daha yükseklere sizinle beraber çıkartmaktır. Biz elimizden gelen her şeyi yaptık, artık top sizde, gayret sizde” dedi. Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, duruş ve anlayış arasında daima bir ilişkinin olduğunu belirterek “Bir insanın duruşu sağlam olursa anlayışı da sağlam olur. Dolayısıyla duruşunuz sağlam olacak, kişiliğiniz sağlam olacak ki bakışınız sağlam olsun” dedi ve mezunlara başarı diledi. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilerimize hediye ve plaketleri verildi. Fakültemiz birincisi ve Bankacılık Bölüm Birincisi Canan Filikci’ye Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Fakültemiz ve Bankacılık Bölüm İkincisi Sümeyra Kahraman’a Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Diken, Fakültemiz ve Bankacılık Bölüm Üçüncüsü Faruk Uğur’a Bankacılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. A. Aslan Şendoğdu hediye takdiminde bulundu. Ulaştırma ve Lojistik Bölüm Birincisi Ferhan Berk Koğumtekin’e Ulaştırma ve Lojistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selda Başaran Alagöz, Ulaştırma ve Lojistik Bölüm İkincisi Ahmet Kurt’a Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Metin Yıldırım ve Ulaştırma ve Lojistik Bölüm Üçüncüsü Mehmet Şah Turgay’a Dekan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Resul Öztürk tarafından hediye ve plaketleri verildi. Ardından tüm mezun öğrencilerimize fakülte hocaları tarafından diplomaları verildi ve tören mezun öğrencilerimizin kep atmasıyla sona erdi.