Uygulamalı Bilimler Fakültesi
08.10.2019

Oryantasyon Eğitiminde Dekanımız Öğrencilerle Buluştu

Fakültemizi yeni kazanan öğrencilerimize uygulanan Oryantasyon Eğitimi kapsamında Dekanımız Prof.Dr. Ahmet Diken, öğrencilerimizle buluştu.

Fakültemiz konferans Salonu’nda Üniversitemizin tanıtım videosuyla başlayan programda tüm 1. Sınıflara hitap eden Prof. Dr. Ahmet Diken, üniversitemizin ve Fakültemizin başta sosyal ve akademik yapısı ile ilgili olmak üzere imkânları anlattı ve öğrencilerimizin merak ettiği sorulara cevaplar verdi. Prof. Dr. Ahmet Diken, ”Necmettin Erbakan Üniversitesinin “Gel” çağrısına uyarak, ailemizin yeni bir üyesi oldunuz. Şuan ki süreçte kayıt dönemini tamamladınız ve artık birer üniversiteli oldunuz. Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin bir ferdi oldunuz. Bizi tercih ettiniz, hoş geldiniz. Yol haritanızı doğru belirlemeniz açısından yolu ve yol arkadaşlarınızı tanıyabilmeniz için “Oryantasyon Programı” hazırladık. Sizlere kılavuzluk edecek olan bu program ile okulunuzu daha yakından tanıma fırsatı yakalayacaksınız. Bu süreç size, Üniversiteye, Fakültemize daha kolay adapte olma fırsatı da sunacaktır.” dedi.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Selçuklu medeniyetinin başkenti olmuş önemli bir şehir olan Konya’yı değişik özellikleriyle tanıtan Prof. Dr. Ahmet DİKEN şunları söyledi:“Ayak bastığınız heryer bu manevi şehrin çok önemli bir yer olduğunu gösterecektir. Geldiğiniz, okuyacağınız şehir, Hz Mevlana’ya, Sadreddin Konevi’ye, Alaaddin Keykubat, Kılıçarslan, Şems-i Tebrizi’ye ev sahipliği yapan kadim medeniyetimizin kilometre taşlarından biridir. Üniversiteyi kültür ve medeniyet şehrinde okumanın tadını çıkarın. Kısa süre içerisinde hızlı büyüyen, Konya’ya artı değer katan bir marka üniversite olan Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde okumak ayrıcalıklıdır. Hepiniz bizim için bir değersiniz. Önemlisiniz. Çok çalışmalısınız. Hayat üniversitesine hazır halde buradan ayrılmalısınız. Kendimizi geliştirmeliyiz, özellikle yabancı dil ve teknoloji konusunda hassasiyet göstermeniz gerekir. Çok okuyup araştırmalıyız. Geleceğin yöneticileri olacağınız için ülkeyi bizden daha ilerilere taşımanız gerekmektedir. Ahlaki olarak gelişmeliyiz, dürüst olmalıyız.”

Öğrencilerin ideolojik faaliyetler ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları gerektiğini de ifade eden Dekanımız, öğrencilerimizin dışsal olumsuz faktörlerden ve uyuşturucu bağımlılığı oluşturan maddelerden uzak durmalarını, yıkıcı bölücü unsurlara karşı dikkatli olmalarını, öğrenci sorumluluk bilinci içerisinde üniversite hayatını devam ettirmelerini isteyerek “Fakültemiz bünyesindeki öğrenci topluluklarına üye olunuz, topluluk kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerine katılınız. Dersler ve bu faaliyetleri dengeli götürürseniz başarılı olursunuz ve kendinizi geliştirirsiniz. Konya’ya ve Üniversitemize, Fakültemize tekrar hoşgeldiniz. Başarı dolu bir akademik yıl diliyorum” diye sözlerine son verdi. Daha sonra öğrencilere, Öğrenci işleri, Uzaktan eğitim dersleri ve akademik konularda bilgilendirme yapıldı.