Uygulamalı Bilimler Fakültesi
19.12.2019

Kardeş Lisemiz: Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü  arasında  sosyal  ve bilimsel işbirliğini gerçekleştirmek amacı ile imzalanan protokol kapsamında Fakültemiz, Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi’ni “kardeş lise” olarak belirlemiştir.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm kurumların ihtiyaç duyabileceği mesleki gelişim eğitimleri, eğitim alt yapılarının iyileştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi, eğitim-öğretim desteği sağlanması konularında Üniversitemiz tarafından uygun görülen koşullarda uzmanlık desteğinin sağlanması , Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda öğrencilerin Üniversitemizin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesine ve bu birimlerde bulunan fiziki ortamlarının kullanılmasına üniversite tarafından uygun görülen koşullarda imkan tanınması, taraflarca uygun görülen konu, yer, zaman ve koşullarda üniversite öğretim üyeleri tarafından ilgili kurumlardaki öğrencilere derslerin verilmesi, Konya Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlardaki öğrencilerin, Üniversite’nin düzenleyeceği bilim, spor ve kültürel etkinliklere katılmasına ve uygun görülen etkinliklerde Üniversite’den Konya Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlara konuşmacıların gelmesine imkan sağlanması, birlikte bilimsel ve kültürel içerikli toplantıların yapılması, lise öğrencilerine yönelik üniversite bünyesinde kurslar düzenlenmesi gibi hükümlerin yer aldığı protokol hükümleri çerçevesinde Fakültemiz ve Kardeş lisemiz çalışmalar yapacaktır.

Bu kapsamda ; Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken ile Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Metin Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa İyibildiren kardeş Lise Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ettiler. Okul Müdürü Ö.Faruk Karabulut ile Dekanımız “ÜniverOkul” projesi kapsamında işbirliği planlamalarını yaptılar.