Uygulamalı Bilimler Fakültesi
23.12.2019

Madde Bağımlılığı Eğitimi

Üniversitemiz Genç Yeşilay Topluluğu öğrencileri tarafından Fakültemizde “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Akran eğitimi” verildi.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda verilen eğitimde eğiticiler, bağımlılıkla ilgili olarak akranları bilinçlendirmek, Yeşilay gönüllüğünü yaygınlaştırmak, Yeşilay sempatisi kazandırma amaçlarına yönelik bilgilendirmede bulundular. Eğitimde; Esma YILMAZ “Tütün bağımlılığı”, Rabia ULUIŞIK “Alkol bağımlılığı” ve F.Gülce KILIÇ “Madde bağımlılığı” konularında açıklamalarda bulundular. Kardeş okulumuz Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin de bulunduğu ve video gösterileriyle hayattan kesitlerin sunulduğu eğitimde Esma Yılmaz, tütün bağımlılığının sebepleri, elektronik sigara ve zararları, sigarayı bırakma engelleri hakkında bilgi verdi. Madde bağımlılığının zararlarını anlatan F. Gülce Kılıç, madde bağımlılığından korunmanın en iyi yolunun hiç başlamamak olduğunu ifade etti. Alkol bağımlılığı, Yeşilay, Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) hakkında sunum yapan Rabia Uluışık ise, alkolün kötülüklerin kapısı olduğunu belirtti. Akran eğitimi sonunda oynanan bilgi oyununda dereceye giren öğrencilerimize ve konuşmacılara hediyeleri Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa İyibildiren ve kardeş okul Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Zeliha Temiz ve  Kevser Büyükdere tarafından verildi.