Uygulamalı Bilimler Fakültesi
17.05.2022

Fakültemizden Osnabruck University of Applied Sciences'a Ziyaret

Necmettin Erbakan Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen Uygulamalı Bilimler Eğitim ve Staj Konsorsiyumu (UBESK) kapsamında Uygulamalı Bilimler üzerine yerinde inceleme faaliyetleri gerçekleştirildi. Almanya Osnabruck’deki Hochschule Osnabruck (Osnabruck University of Applied Sciences) Üniversite’sini ziyaret eden hocalarımız çeşitli görüşmelerde bulundu.

Programa dekanımız Prof. Dr. Uğur ADIGÜZEL, dekan yardımcılarımız Doç. Dr. Ahmet Tayfur AKCAN ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Elif YAZGAN ile proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özdal KOYUNCUOĞLU katıldı.

Uygulamalı Bilimler eğitim modelinin tarihsel gelişimi ve ruhu ziraat, ev ekonomisi ve beslenme ile mühendislik ve bilgisayar bilimleri fakülteleri üzerinden irdelendi ve lisans, yüksek lisans programları, giriş şartları, müfredat vb. boyutlarıyla çok yönlü olarak geleneksel üniversite eğitimi arasındaki farklılıklar belirlendi. Ayrıca Türkiye’deki mevcut uygulamalar ile karşılaştırıldı.

Proje koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Özdal KOYUNCUOĞLU’na katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.