Temel Bilimler Bölümü

Kariyer İmkanları

Fakültemizde eğitimini başarı ile tamamlayanlara “Veteriner Hekim” lisans diploması ve “Veteriner Hekim” unvanı verilir. Ayrıca Fakültemiz eğitim süresi 5 yıl olduğu için Yüksek Lisans derecesine sahip olarak mezun olmaktadırlar. İstemeleri halinde akademik kariyerlerine direk doktora programından devam edebilme imkânları da vardır.
Temel Bilimler Bölümündeki derslerden almış oldukları teorik ve pratik uygulamalar sayesinde hayvan hastalıklarının teşhisinde kullanılan testleri yorumlayabilme becerisi kazanmakta ve bu da ileriki meslek hayatlarında hastalıkların nedeni ve tedavi süreçlerini yorumlamada katkı sağlamaktadır.
Hayvan sağlığı ve gıda kontrol hizmetlerinde; ilaç firmaları, özel sektör çiftlikleri ve hayvansal üretime dayalı gıda sanayinde, halk sağlığı ve çevre sağlığıyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarında sağlık kontrol, kalite kontrol, üretme, işletme ve yönetim alanlarında çalışabilirler.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve bu bakanlıklara bağlı kuruluşlarda, belediyelerde, Türkiye Jokey Kulübüne bağlı hayvan hastanelerinde, özel sektörün işlettiği et, süt kombinalarında rahatlıkla iş bulabilirler.