Temel Bilimler Bölümü

Hakkımızda

Veteriner Fakültesi Temel Bilimler Bölümü; Anatomi, Biyokimya, Fizyoloji, Histoloji-Embriyoloji, Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dallarından oluşmaktadır. Veteriner Hekimliği mesleğinin alt yapısının oluşturulduğu bölüm dersleri fakültenin ilk iki yılında verilmektedir. Bölüm dersleri Teorik ve Uygulamalı olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Bu şekilde teorik olarak görülen konular laboratuvar ortamında uygulamalarla pekiştirilmektedir.
İlgili anabilim dallarında okutulan derslerde hücre, hayvanların vücut yapıları, doku, organ ve sistemlerin gelişimi, görevleri, işleyişi, hücresel ve moleküler düzeyde canlılık olayları, metabolizma kavramları, yaşamsal süreçler, veteriner hekimliğin tarihçesi ve mesleki etik ve mevzuat kuralları, hayvan refahı ile ilgili bilgiler verilmektedir. Böylece veteriner hekimliğe ait temel bilgiler ve meslek bilinci oluşturulmaya çalışılmaktadır.