Bap Koordinatörlüğü

Proje Destekleme İşlemleri Yol Haritası

 
Üniversitemizde desteklenecek projelere ilişkin işlemler BAP Yönergesi ve BAP Usül ve Esasları çerçevesinde yapılmaktadır.
 
  1. BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri) Otomasyon sistemine (@erbakan.edu.tr uzantılı) e-posta adresiniz ve tek şifre ile giriş yapılması gerekmektedir.
 
  1. Otomasyon sistemine giriş yapıldıktan sonra, projeye ilişkin bilgiler doldurularak proje başvurusu yapılır. (Bknz. Proje Başvurusu Nasıl Yapılır?)
 
  1. Başvurusu alınan projeler, en yakın BAP Yürütme Komisyonu Toplantısına sunulur. Toplantı kararlarına göre, projelere ilişkin üç işlem bulunmaktadır.
    a) Hakeme gönderme,
    b) Düzeltme,
    c) Red.
 
  1. Düzeltme istenen projelerde, düzeltme istenen yerler için düzeltmeler yapılır ve yeniden en yakın BAP Yürütme Komisyonu Toplantısına sunulur. Hakeme gönderilen projeler ise hakem kararlarının neticesinde yeniden BAP Yürütme Komisyonu Toplantısına sunulur. Hem hakem kararı hem YKK kararı olumlu olan projeler, destekleme için kabul edilmiş sayılırlar.
 
  1. Desteklenen projelerde yapılacak satınalma iş ve işlemleri BAP Satınalma Birimi tarafından yürütülmektedir. (Bu sürece ilişkin BAP Satınalma Yol Haritasından işlemleri takip edebilirsiniz.)
 
  1. Proje süreci içerisinde projenin takibinin yapılabilmesi için otomasyon sistemine “Ara Rapor” yüklemesi yapılmalıdır. (Bknz. Ara Rapor Nasıl Yüklenir?)
 
  1. Proje süreci içerisinde mal ve hizmet satın almalarda ek bütçeye ihtiyaç duyulması halinde “Bütçe Arttırma Talebi” yapılabilir. Yapılan talepler en yakın BAP Yürütme Komisyonu Toplantısına sunulur. Toplantı kararına göre talep ya kabul edilir ya da reddedilir. Bütçe arttırma talebi kabul edilen projeler, yeni ek bütçeleri ile satınalma işlemlerine devam edebilirler. Talebi reddedilen projeler ise eski bütçeleri ile satınalma işlemlerini gerçekleştirirler.
 
  1. Proje bitiminde projenin sonuç raporu otomasyon sistemine yüklenir. Proje sonuç raporu sisteme e-imza ile yüklenebileceği gibi, e-imzasız (ıslak imzalı) olarak da yüklenebilir. E-imzasız (ıslak imzalı) proje raporu kesinlikle BAP Destekleme Birimi’ne elden teslim edilmelidir.
 
  1. Teslim edilen sonuç raporu (yalnızca araştırma projelerinde) hakem sürecine alınır. Hakem sürecinden olumlu olarak kabul edilen araştırma projeleri ve diğer projeler için BAP Destekleme Biriminden 3 adet “Proje Cildi” temin edilir. Ciltlenen proje çıktısı, Destekleme Birimine elden teslim edilir.