Çevre Mühendisliği Bölümü

Hakkımızda

Çevre Mühendisliği Bölümü 2010 yılında kurulmuştur. Lisans eğitimine 2012-2013 eğitim öğretim yılında başlanmıştır. Bölümümüzde lisans eğitiminin yanı sıra lisansüstü eğitim de verilmektedir. Çevre Mühendisliği Bölümünde “Çevre Teknolojileri” ve “Çevre Bilimleri” olmak üzere iki Anabilim Dalı mevcuttur. Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans programımız 2012-2013 eğitim öğretim yılında, Doktora programımız 2013-2014 eğitim öğretim yılında Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde eğitime başlamıştır.
Vizyon-Misyon:
Mesleğinin vermiş olduğu sorumlulukları yerine getirebilen, kendini sürekli geliştirip mesleki gelişmeleri takip edebilen, yaratıcı ve özgüven sahibi Çevre Mühendisleri yetiştirmek,  gerçekleştirilen araştırmalar ile bilim ve teknolojiye katkı sağlamak, ulusal ve uluslararası seviyede eğitim ve araştırma kalitesine sahip sürekli gelişmeyi hedefleyen örnek bir bölüm olmaktır.
Eğitim Amaçları:
Eğitim süresince edindiği teorik bilgiyi uygulamaya koyarak çevre sorunlarına çözümler üretebilen, çevresel kaynakların sürdürülebilir kullanımı için uygulamalar geliştirebilen, bireysel ve takım çalışmalarını yürütebilen, toplumun faydasını gözeten kaliteli ve donanımlı çevre mühendisleri mühendisler yetiştirmektir.