Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Akademik Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

12.02.2013

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nde fakültenin öğretim elemanlarıyla, fakültede hayata geçirilen ve yapılması planlanan projeler hakkında akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Öğretim elemanlarıyla bir araya gelinerek, çalışılan birimlerle ilgili hem akademik hem de yönetsel değerlendirilmelerde bulunulduğu toplantıda; eğitim-öğretim ve araştırma ortamlarının kalitesinin geliştirilmesi için çözüm önerilerinin birlikte oluşturulması konusunda fikir beyan edildi.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanımız ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın’ın açılış konuşmalarını yaptığı toplantıda, Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın katılan bütün hocalara ve akademisyenlere teşekkür etti ve konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Fakültemiz 14 bölümden oluşuyor. Bu eğitim–öğretim yılında 4 bölüme öğrenci alarak eğitime başlanmıştır. Bunlar Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümleridir. Önümüzde ki eğitim-öğretim yılına yeni fakültemize katılacak öğretim üyesi arkadaşlarımızla beraber 13 bölümde eğitim-öğretime başlamış bulunacağız. Yüksek lisans eğitimimiz sadece şuanda Çevre Mühendisliği bölümümüzde açık. Önümüzdeki dönemde yüksek lisans eğitimine Endüstri Mühendisliğinde, Enerji Sistemleri Mühendisliğinde, Gıda Ve Harita Mühendisliği bölümlerinde başlamayı hedefliyoruz. Doktora eğitimini önümüzdeki sene Çevre ve Gıda Mühendisliği bölümlerinde açmayı hedeflediklerini belirten Aydın, bölümlerdeki öğrenci sayıları hakkında da şu bilgileri verdi; Çevre Mühendisliğimizin 46, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümümüzün 51, Gıda Mühendisliği bölümümüzün 45 ve İnşaat Mühendisliği bölümümüzün 49 olmak üzere toplam 191 öğrencimiz vardır.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, toplantıda fakülte öğretim üyelerini, verilen hizmet içi eğitimler, üniversitede yapılanlar ve yapılması planlanan çalışmalar konusunda bilgilendirdi. Üniversite vizyonunun birlikte konuşularak, bu alanda ortak fikirlerin bu gibi komisyonlarda üretilerek gerçekleştirilebileceğini belirten Rektörümüz Şeker, şu ifadeleri kullandı:

“Gelişmekte olan bir üniversitenin kurucu kadrosunda yer almak güzel bir şey. İlerleyen yıllarda bir ekip çalışmasının oluşturduğu süreci güzel anılarla hatırlayacaksınız ve hem öğrencilerinize hem asistanlarınıza aktaracaksınız. İnşallah sağlık ve afiyet içerisinde başarılı çalışmalara imza atarak bu süreci hep beraber taşımış olacağız. Sayın rektör yardımcımızın aktarmış olduğu tablodan da düzenli ve güzel bir gidişi izliyoruz. Gerek önümüzdeki seneye lisans ve lisansüstü alanında açacağımız yeni programlar, gereksede 2012 yılında ki yayın ve bilimsel projelerden istifade etme oranı, sayısı memnuniyet verici. Önümüzde ki 2013 yılı içerisinde TUBİTAK, SANTES, MEVKA benzeri birçok proje başvurusuna arkadaşlarımızın ciddi projelerle başvurarak belirgin bir ivme kazandırılmış bilimsel araştırmalar alanında ciddi çalışmalar yapan bir üniversite olmanın sürekliliğini sağlamamız gerekiyor. BAP üzerinde özellikle alt yapı projelerine yönelik ciddi bir tavır sergiledik. 2013’te bunun meyvelerini aldık diyen Şeker, 2014’e daha canlı girebilmemiz için bu projelerin şart olduğunu dile getirdi.

 

 

Paylaş