Üniversitemiz Tercihlerde Bu Yılda Yüzde Yüz Doluluğa Ulaştı

02.08.2013

Üniversitemiz kuruluşunun üzerinden henüz 2.5 yıl geçmiş olmasına rağmen hem fiziki hem de eğitim standartları açısından oldukça istikrarlı bir büyüme sergiliyor.  Toplam da 14 Fakülte, dört yüksekokul ve  bir devlet konservatuvarına sahip olan üniversite, bu yıl yapılan üniversite yerleşim tercihlerinde de büyük ilgi gördü. Geçen sene de yüzde yüz doluluk oranını yakalamış, bu yıl da  bazı Lisans programlarını yeni açmış olmasına rağmen yapılan tercihlerde  1 program dışında yüzde yüzlük  doluluk oranına ulaşarak istikrarını sürdürmüştür. Yeni kurulan bir üniversite için büyük bir başarı kabul edilen bu doluluk oranı, üniversite yönetiminin kendinden emin ve özveriyle çalışmalarından kaynaklanıyor. Hem fiziki şartların temini hem de eğitim standartlarının en güzel halde yapılabilmesi için gece ve gündüz yoğun tempoyla çalışan üniversite yönetimi, tercih döneminde kendilerine gösterilen teveccühle haklı bir gurur yaşıyorlar. 

Türkiye’nin her bölgesinden kendilerini tercih eden öğrencileri, eğitimleri boyunca en iyi şekilde misafir edeceklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker; “ Biz öğrencilerimizi bize verilmiş bir emanet kabul ediyor, emanete gözümüz gibi bakarak, onları en iyi şartlarda eğitim ve öğretime tabi tutmak için çalışıyoruz.  Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak ülkemize ve dünyamıza hizmet edecek nitelikli, yetkin, donanımlı güzel insanlar yetiştirmek istiyoruz. Bunun için gece ve gündüz gayret gösteriyoruz. 2.5 yılda geldiğimiz nokta geleceğe güven ve istikrarla bakmamızı sağlıyor. Bu vesileyle tercih döneminde bizi ve ülkemizin diğer üniversitelerini tercih edip yerleşen tüm öğrencilerimize başarılı, sağlık ve huzur  dolu bir eğitim öğretim dönemi dilerim ” diye konuştu.

Rektörümüz, aday öğrencilerin üniversite ve kayıtlar hakkında detaylı bilgi almak için www.konya.edu.tr  web sayfasını ziyaret etmelerini istedi.

 

Paylaş