İşletme Bölümü

Hakkımızda

İşletme Bölümü 2010 yılında Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulmuş ve 2017 yılında bu fakülteden ayrılarak Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesine alınmıştır.
Bölüm; Muhasebe ve Finansman, Sayısal Yöntemler, Üretim Yönetimi ve Pazarlama ile Yönetim ve Organizasyon olmak üzere dört adet ana bilim dalından oluşmaktadır.
İşletme Bölümünde, öğrencilerin analitik yeteneklerini, eleştirel düşünmelerini, iletişim ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeye odaklanılır. Bunun yanısıra, ulusal ve uluslararası işletmelerinin stratejik ve rekabetçi alanlardaki ihtiyaçlarına uygun olarak işletmecilik konularında analiz ve karar verme yeteneklerine sahip bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
İşletme Bölümünün amacı; gerek lisans, gerekse tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarıyla, dünyadaki gelişmeleri izleyen, bunları sorgulayan bir bakış açısıyla yaklaşıp sürekli gelişmeyi ön planda tutan işletme çalışanları ve yöneticiler yetiştirerek iş dünyasının hizmetine sunmak amacındadır.
İşletme Bölümünde; yönetim ve organizasyon, üretim yönetimi ve pazarlama, muhasebe ve finansman, ticaret hukuku ve sayısal yöntemler disiplinlerini ilgilendiren kavram ve uygulamalar ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır.