Makine Mühendisliği Bölümü
19.10.2023

İngiltere Sheffield Üniversitesinden Dr. Robert Howell ile Future of Engineering and Engineering Education konulu webinar gerçekleştirildi

Fakültemiz öğretim üyelerinin katılımıyla Mühendisliğin Geleceği ve Mühendislik Eğitimi konulu online webinar gerçekleştirildi.
İngiltere Sheffield Üniversitesinden Dr. Robert Howell’ın konuşmacı olduğu, Dr. Mehmet Numan KAYA’nın moderatörlüğünde gerçekleşen “Future of Engineering and Engineering Education:  Notes from The University of Sheffield and Personal Perspectives” konulu webinar 18.10.2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Webinarda Dr. Howell, sanayinin ve mühendislik öğrencilerinin üniversitelerden beklentilerini/memnuniyetlerini analiz ederek buna bağlı müfredatta yaptıkları değişiklerden bahsetmiş olup, bu sayede nasıl mühendislik ve havacılık alanında İngiltere’de en iyi Üniversitelerden biri haline geldiklerinden bahsetmiştir. Webinar kaydı aşağıdaki bağlantıdan izlenebilir.

Webinar kaydı: https://disk.yandex.com.tr/d/oALIJ0lU1It8hA



Konuşmacı:
Dr. Robert Howell
 
Sheffield Üniversitesi
Makine Mühendisliği Bölümü
Havacılık Mühendisliği Direktörü
Disiplinler Arası Mühendisliği Bölüm Başkanı
 
Dr Howell, doktorasını Cambridge Üniversitesi Whittle Laboratuvarı'nda tamamladı. Rolls-Royce ile işbirliği içinde yaptığı araştırmada, düşük basınçlı türbinlerin kararsız aerodinamiğine odaklandı. 2002 yılında Siemens Endüstriyel Turbomachinery'ye katıldı ve aerodinamik ve ısı transferi de dahil olmak üzere gaz türbini tasarımının birçok alanında çalıştı. Dr Howell, İnterdisipliner Mühendislik Bölümünün Başkanı olarak görev yapmaktadır.



Moderatör:
Dr. Mehmet Numan KAYA
 
Necmettin Erbakan Üniversitesi
Makine Mühendisliği Bölümü