Uluslararası Rumi Medeniyetler UAM
23.05.2016

Müdürümüz Prof..Dr.Bilal KUŞPINAR "BRUNEI DARUSSALAM ÜNİVERSİTESİNİN" 9-11 Mayıs 2016 tarihinde düzenlediği 5. Uluslararası ‘Çağdaş İslamı Araştırmalarda Yenilikçilik ve Girişimcilik’ konulu konulu konferansa konuşmacı olarak katılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAYIN REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. MUZAFFER ŞEKER, BRUNEI DARUSSALAM ÜNİVERSİTESİNİN DÜZENLEDİĞİ 5. ULUSLARARASI ‘ÇAĞDAŞ İSLAMI ARAŞTIRMALARDA YENİLİKÇİLİK VE GİRİŞİMCİLİK’ KONULU KONFERANSA KATILDI.

BRUNEI DARUSSALAM ÜNİVERSİTESİ İLE MUTABAKAT ANLAŞMASI İMZALANDI.

ÜNİVERSİTEMİZ ULUSLARARASI RUMİ MEDENİYETLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İLE BRUNEI DARUSSALAM ÜNİVERSİTESİ ÖMER ALİ SEYFEDDİN İSLAMİ ARAŞTIRMALAR MERKEZİ ARASINDA MUTABAKAT ANLAŞMASI İMZALANDI.

Sayın Rektörümüz Prof.Dr.Muzaffer ŞEKER,  Brunei Darussalam Üniversitesinin  9-11 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlemiş olduğu ‘’Çağdaş İslami Araştırmalarda Yenilikçilik ve Girişimcilik’’ konulu  5. Uluslararası Konferansa konuşmacı olarak katılım gerçekleştirmiştir. Üniversitemiz konferansa eş organizatör düzeyinde katılım sağlamıştır.  Brunei Darusslaam Üniversitesi Sultan Ömer Ali Seyfeddin İslami Araştırmalar Merkezinin düzenlediği konferansta temel olarak dünyada İslami araştırmalarda yenilikçiliğe ve girişimciliğe duyulan gereksinimin ve önemin açıklanmasını, tartışılmasını hedeflemiştir.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Brunei Darussalam Üniversitesi Sultan Ömer Ali Seyfeddin İslami Araştırmalar Merkezi arasında yükseköğrenimde İslami araştırmalar kapsamında birçok konuda işbirliği yapmak üzere karşılıklı mutabakat anlaşması imzalandı. Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER ve Üniversitemiz Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilal KUŞPINAR’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen ziyaret kapsamında yapılan mutabakat anlaşması birçok alanda ortak yapılacak çalışmalara imkân sağlayacak.

Prof. Dr. Bilal KUŞPINAR:  ‘’Akademik işbirliği kapsamında, konferanslar, seminerler ve üniversiteler arası Akademik Personel ve Öğrenci Değişim Programları gerçekleştirilecek. İslami ve Dini araştırmaların yanı sıra, Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Felsefe alanlarında ortak çalışmalar yürütülecek. Bu tür ortak projeler ile çağdaş sorunların saptanmasına ve aşılmasına sağlanacak katkı,  iki ülkenin Müslüman toplumları üzerinde olumlu etkilere sahip olacaktır. Üniversitelerimiz arasında gerçekleştirilecek işbirliği modern teknolojinin gençlerimiz üzerindeki olumsuz etkinin bertaraf edilmesi konusuna katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca, modern zamanda gençlerin ve üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarına uygun müfredatları, İslami usulleri ve değerleri gözeterek, nasıl geliştirebileceğimiz konusu üzerinde çalışmalar yapmalıyız. Diğer bir husus, Türkiye, Avrupa ve Asya arasında köprü niteliği taşıyan konumuyla ve Müslüman ülkelerin Avrupa’ya açılan kapısı olma özelliğiyle, Avrupa ve İslam dünyasının ortak paylaşımlarını gerçekleştirildiği, ilişkilerin geliştirdikleri bir merkez olarak iki ülkenin geleceğine katkı sağlayacağına inandığını’’ ifade etti.

Haberler için tıklayınız

Haberler için tıklayınız