Uluslararası Rumi Medeniyetler UAM
02.08.2016

Malezya Kuala Lumpur Şehrinde,20-24 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen 9.cu ICAPA Kongersine Müdürümüz Prof.Dr.Bilal KUŞPINAR'ın “Türkiye’de Müslüman Dünya ve İslam Felsefesi Tarihini Yeniden Yazmaya Yönelik Çalışmalar” konferansı

 

Malezya Kuala Lumpur Şehrinde, ORTAK DEĞERLER ÇERÇEVESİNDE ASYA TOPLUMLARI EĞİTİM,SANAT, BEŞERİ BİLİMLER VE YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI kapsamında düzenlenen ICAPA 2016, 9ncu Uluslararası Asya Felsefe Derneği Kongresine üniversitemiz öğretim elemanları aşağıdaki bildirileri ile katılmışlardır.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve UTM Malezya  Teknoloji Üniversitesi başta olmak üzere Malezya’nın önemli kuruluşlarının sponsorluğunda gerçekleştirilmiştir.

Bilal Kuspinar, Necmettin Erbakan University, Turkey “Attempts in Turkey at Rewriting the History of Islamic Philosophy and the Muslim World” “Türkiye’de Müslüman Dünya ve İslam Felsefesi Tarihini Yeniden Yazmaya Yönelik Çalışmalar”

Ayse Yasar Umutlu, Necmettin Erbakan University, Turkey “Herbert Spencer’s Critique of Colonialism” “Herbert Spencer’ın Koloniyalizm Eleştirileri”

Gokhan Bozbas, Necmettin Erbakan University, Turkey “Linguistic Hegemony, Post-colonialism Turkey and Islamic Societies” “Türkiye’de ve İslam dünyasında Lengüistik hegemoni, post-kolonyalizm”

Yakup Kalin, Necmettin Erbakan University, Turkey “Global Worldview and the Effects of Value Structures on Scientific Activities – An Ecological Value Offer” “Küresel Dünyagörüşü ve Değer Yapılarının Bilimsel Faaliyetlere Etkisi: Bir Çevreci Değer Önerisi”

Ceylan Coskuner Kalin, Necmettin Erbakan University, Turkey “Turkish Reflections on Literature as a Means of Decolonization: Literary Method in Philosophy – the Case of Siddhartha” “Bir Dekolonizasyon Aracı Olarak Edebiyata Türkçe Yaklaşımlar: Felsefi Yöntem Olarak Edebiyat, Siddharta Örneği”

Tüm bu bildiriler çerçevesinde Asya toplumlarının kolonizasyon etkilerinden kurtulmaları ve zihinlerin İslam ve kültürü ile yeniden yapılandırılması üzerine tartışmalar ve değerlendirmeler gerçekleştirilmiştir.  Bu bağlamda İslam kültürünü temsil eden geleneksel kültür örnekleri de sunulmuştur.  Kültür Bakanlığı sanatçısı Sayın M. Sadreddin ÖZÇİMİ tarafından ebru sanatı hakkında katılımcılara ebru sanatının tarihçesi ile ilgili gelişiminin günümüze kadar safhaları ayrıntılı olarak nakledilmiştir. Sunum sonucunda ebru çalışmaları ile ilgili hazırlanan salonda eserlerin sergisi açılmıştır. İlk ebru çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca M. Sadreddin Özçimi ve Prof. Dr. Bilal Kuşpınar Türk tasavvuf musikisi konseri vermişlerdir.