Uluslararası Rumi Medeniyetler UAM
08.10.2015

8 – 11 Ekim 2015 tarihleri arasında Üniversitemizde düzenlenecek olan “İslam Medeniyetinde Zaman Sempozyumu”nun basın toplantısı yapıldı

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Dekanı ve Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilal Kuşpınar da sempozyum hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. İslam Medeniyetinin zamanın mahiyeti, önemi, sosyal boyutu konusunda, eserler ortaya koyduğunu hatırlatan Kuşpınar, bu sempozyumla medeniyetimize ışık tutacak makalelerin ortaya çıkacağını söyledi. Toplam 13 ülkeden 23’e yakın uluslararası sahasında otorite ilim insanının, ülkemizden ise 70 civarında akademisyenin katılacağını kaydeden Kuşpınar konuşmasına şöyle devam etti: “Bu sempozyumun bir de sanat yönü var, minyatür yarışmamız oldu, yarışmaya katılan arkadaşların sergileri ve ödül töreni olacak. Bu anlamda da önemli bir sempozyum.” Kuşpınar katkılarında dolayı Rektörümüze, Uğur İbrahim Altay’a ve akademisyenlere teşekkür etti.