Erasmus Koordinatörlüğü
31.12.2021

Erasmus Öğrenim-Staj Hareketliliği Asil-Yedek Aday Listesi

1. Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği başvurularını değerlendirmede 07/12/2021 tarihinde yayınlanan Erasmus+ Başvuru ilanımızda da belirtmiş olduğumuz değerlendirme ölçütleri kullanılmıştır.

2. Erasmus öğrenim hareketliliğine seçildiği halde, sonradan faaliyete katılmaktan vazgeçen adaylar, “feragat” dilekçelerini 03.01.2022-07.01.2022 tarihleri arasında Koordinatörlüğümüz mail adresine ([email protected]) iletmeleri halinde, gelecek Erasmus seçimlerinde -10 puan uygulamasından muaf olacaklardır. Bu tarihten sonra mücbir sebep olmaksızın Erasmus hakkından vazgeçen adayların, müteakip başvurularında toplam puanlarından 10 puan düşülecektir.

3. Ekonomik Açıdan İmkânları Kısıtlı Öğrencilere İlave Hibe: Öğrenim hareketliliği (SMS) için seçilen ekonomik açıdan imkânı kısıtlı öğrencilere ilanımızda  belirtilen aylık hibe miktarlarına ek olarak öğrenim hareketliliği bütçesinden aylık 100 € ilave hibe ödenir. 29.05.1989 tarih ve 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nun 2. Maddesi kapsamında anne veya babasına ya da kendisine muhtaçlık aylığı bağlanan öğrenciler ekonomik açıdan imkânı kısıtlılara yönelik ilave hibe imkânından yararlanırlar. Hareketliliğe seçilen öğrencinin ilave hibeden yararlanmak için Hibe Sözleşmesi imzalanmadan önce Erasmus ofisine başvurarak bağlı bulunduğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden alacağı yukarıda belirtilen Kanun kapsamında muhtaçlık aylığı aldığına dair belgeyi ibraz etmesi gereklidir.

4. 28 Haziran 2021 tarihinde YDYO'nun online yapmış olduğu Erasmus Dil Sınavı puanını baz alarak başvuru yapan ve asil aday listesinde yer alan öğrenciler için,  dil seviyesini belirlemek üzere ileri 10 Ocak 2022 Saat:10.30’da sözlü mülakat yapılması planlanmaktadır.

5.Asil adaylar 01.02.2022 tarihine kadar kabul mektuplarını Erasmus Koordinatörlüğüne e-posta yoluyla ([email protected]) göndermeleri gerekmektedir. Yedek adayların kabul mektupları 01.02.2022 tarihinden  itibaren Erasmus Koordinatörlüğü tarafından değerlendirmeye alınacaktır. 01.02.2022 tarihinden önce yedek adayların kabul mektupları kabul edilmeyecektir.

Başvuru sonuçlarına ilişkin  öğrenim hareketliliği sonuç listesi için tıklayınız.
Başvuru sonuçlarına ilişkin imzalı “staj hareketliliği” sonuç listesi için tıklayınız