Erasmus Koordinatörlüğü
29.12.2022

KA131 Konsorsiyum Projelerimiz Kapsamında Personel Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır

*Necmettin Erbakan Üniversitesi UNIKOP Staj Konsorsiyumu (2022-1-TR01-KA131-HED-000068004),
*Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Staj Konsorsiyumu (2022-1-TR01-KA131-HED-000062305),
*Selçuk Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Yeşil Kampüs Konsorsiyumu (2022-1-TR01-KA131-HED–000056582) Kapsamında,

Personel Hareketliliği Başvuruları 29 Aralık 2022-20 Ocak 2023 tarihleri arasında “erasmusbasvuru.ua.gov.tr” adresinden, E-DEVLET kullanıcı bilgileri girilerek sadece elektronik ortamda yapılacaktır. Posta yoluyla veya şahsen başvurular kabul edilmemektedir.

ÖNEMLİ HUSUSLAR
  • Hibe Miktarı: 2 gün eğitim faaliyeti + 2 gün seyahat olmak üzere (1 gün gidiş+ 1 gün dönüş) toplam 4 günlük hibe verilecektir. Konsorsiyum Projeleri kapsamında gerçekleştirilecek personel ders verme hareketliliği 900 Avro ile sınırlandırılmaktadır. Bu kapsamda 2 gün eğitim verme + 2 gün yol olmak üzere toplam 4 günlük hibe ödemesi ve seyahat desteği ödemesi 900 Avroyu geçmemesi gerekmektedir. Örneğin, hareketliliğini İtalya Roma’ya gerçekleştirecek bir personel için 4 günlük hibe (144 € x 4= 576 avro) ve yol desteği (275 avro) olarak toplam 851 avro ödenecektir. Personelin, azami 900 avroyu geçmeyecek şekilde hareketliliğini planlaması gerekmektedir.
  • Başvuru Sırasında Sisteme Yüklenecek Belgeler: 1) Kabul Mektubu, 2) Yabancı Dil Belgesi, 3) Başvuru formu (erasmusbasvuru.ua.gov.tr üzerinden başvuru işleminin son aşamasında site üzerinden indirilecek başvuru formu belgesi tekrar sisteme yüklenecektir.)
  • Başvuru tarihi sona erdiğinde gerekli belgelerin sisteme yüklenmesi mümkün olmayacağından, belgelerin başvuru tarihleri içerisinde sisteme yüklenmesi önemlidir. Aşağıda belirtilen başvuru belgelerinin sisteme yüklenmemesi durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.
  • Proje dönemi 30 Temmuz 2024 tarihinde sona ereceğinden, planlanan hareketlilik tarihleriniz 30 Temmuz 2024 tarihinden sonraki bir tarih olmaması gerekmektedir.
  • İlana başvuran personelin seçim sonuçlarına itirazı olması durumunda seçim sonuçlarının ilanından sonra en geç 3 gün içerisinde birimimize bir dilekçeyle başvurması gerekmektedir.

EĞİTİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU İÇİN ÖNEMLİ NOTLAR!
  • Başvuru sistemi zorunlu olarak gidileceği yer tercih bilgisi istediği için tercihler kısmında “NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ” seçeneğini eklemeniz yeterlidir.
  • Başvuruda bulunacak idari personelin yabancı dil belgesi/puanı yoksa sistem üzerinde açılan Yabancı Dil Sınavı penceresinde “Üniversitenin Kendi Sınavı” seçeneğini kullanarak yılını 2022 gibi her hangi bir yıl, puanı da “0” olarak girmesi yeterli olacaktır.
  • Erasmus Personel Hareketliliği Başvuru Klavuzu için Tıklayınız.