Erasmus Koordinatörlüğü
25.01.2023

2023 Yılı Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Başvuruları Hakkında Önemli Hatırlatmalar!

23 Ocak-23 Şubat 2023 tarihleri arasında “erasmusbasvuru.ua.gov.tr” adresinden gerçekleşecek Öğrenci Öğrenim/Staj Hareketliliği Başvuruları hakkında önemli hatırlatmalar:
  1. Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 28 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen sınav sonucu (65 puan ve üzeri) başvuruda geçerli olacaktır. Bu sınav sonucunu kullanmak isteyen öğrencilerimiz yabancı dil belgesi yüklemeden, 65 ve üzeri sahip oldukları NEU Erasmus Yabancı Dil sınav puanlarını ilgili alana yazarak başvurularına devam edebilirler.
  2. Öğrenim hareketliliğine başvuracak öğrenciler Tercihler bölümünden ilgili ünviversitenin adını seçerek ilerlemelidir. Anlaşma listeleri ve kontenjanlarına “Anlaşmalı Ülkeler’’ ikili anlaşmalar linkinden erişilebilir. İlan süreci boyunca anlaşmalarda değişiklik olabileceğinden öğrencilerin sistemi sık sık kontrol etmeleri kendi yükümlülüklerindedir.
  3. Başvuru Formu: Başvurunun son aşamasında başvuru onay belgesi oluşturulduktan sonra, başvuru formu indirilerek tekrar sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
  4. Başvuru yapmak isteyen adayların, 30 Ocak 2023 tarihinde saat 14:00'da gerçekleşecek “Erasmus+ Başvuru Süreci Çevrimiçi Aday Bilgilendirme Seminerine” katılmaları önemlidir.
  5. E-Devlet kullanıcı bilgileri girilerek sadece elektronik ortamda yapılacaktır. Başvuruya dair detaylı bilgi, başvuru için gerekli belgeler, başvuru şartları ve kontenjanları, değerlendirme ölçütleri ve hibe miktarları hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.
  6. Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Başvuru Klavuzu için Tıklayınız.