Erasmus Koordinatörlüğü
06.04.2023

2023 Yılı Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Başvuru Sonuçları (İlk Liste)

1. Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği başvurularını değerlendirmede 25.01.2023 tarihinde https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ üzerinden yayınlanan ilanımızda da belirtmiş olduğumuz değerlendirme ölçütleri kullanılmıştır.

2. Değerlendirme ölçütlerine göre Değerlendirme Puanı oluşan Öğrenim Hareketliliği adayları arasından bölümler/puanlar baz alınarak sıralama yapılmış, kontenjan dahilinde ekteki listede olduğu gibi asil ve yedek olarak ilk liste belirlenmiştir. Erasmus staj hareketliliği sıralaması ise puan bazlı olmuştur. Asil seçilenler faaliyeti gerçekleştiremediği takdirde yedekler en yüksek puana göre kendi içinde değerlendirilecektir.

3. Adaylar sonuçların açıklanmasından itibaren 7 gün içerisinde (31/03/2023-07/04/2023 tarihleri arasında) değerlendirme sonuçlarına itiraz edebilirler. İtiraz dilekçelerini Koordinatörlüğümüz mail adresine ([email protected]) iletmeleri halinde değerlendirmeye alınacaktır.

4. Bu tarihlerde yapılacak olarak itirazlar nedeniyle asil ve yedeklerin durumunda değişiklikler olabilir. Bu nedenle süreci ve başvurunuzun durumunu dikkatle takip etmenizi rica ediyoruz. Bu tarihten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacak ve listemiz son ve geçerli halini alacaktır.  

5. Hak kazanamayan adaylar hibesiz olarak hareketlilikten faydalanabilirler.

6. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hassas olarak nitelendirilen veriler paylaşılmamıştır.

7. Staj hareketliliğine seçilen ve başvuru esnasında kabul mektubunu sisteme yüklemeyen Asil adaylar 19.05.2023 tarihine kadar kabul mektuplarını Erasmus Koordinatörlüğüne e-posta yoluyla ([email protected]) göndermeleri gerekmektedir. Yedek adayların kabul mektupları 19.05.2023 tarihinden sonra Erasmus Koordinatörlüğü tarafından değerlendirmeye alınacaktır. 19.05.2023 tarihinden önce yedek adayların kabul mektupları kabul edilmeyecektir.

8. Erasmus öğrenim hareketliliğine seçildiği halde, sonradan faaliyete katılmaktan vazgeçen adaylar, “feragat” dilekçelerini 31/03/2023-07/04/2023 tarihleri arasında Koordinatörlüğümüz mail adresine ([email protected]) iletmeleri halinde, gelecek Erasmus seçimlerinde -10 puan uygulamasından muaf olacaklardır. Bu tarihten sonra mücbir sebep olmaksızın Erasmus hakkından vazgeçen adayların, müteakip başvurularında toplam puanlarından 10 puan düşülecektir.

9.  Öğrenim hareketliliği (SMS) için seçilen ekonomik açıdan imkânı kısıtlı öğrencilere ilanımızda belirtilen aylık hibe miktarlarına ek olarak öğrenim hareketliliği bütçesinden aylık 250 € ilave hibe ödenir. 29.05.1989 tarih ve 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nun 2. Maddesi kapsamında anne veya babasına ya da kendisine muhtaçlık aylığı bağlanan öğrenciler ekonomik açıdan imkânı kısıtlılara yönelik ilave hibe imkânından yararlanırlar. Hareketliliğe seçilen öğrencinin ilave hibeden yararlanmak için Hibe Sözleşmesi imzalanmadan önce Erasmus ofisine başvurarak bağlı bulunduğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden alacağı yukarıda belirtilen Kanun kapsamında muhtaçlık aylığı aldığına dair belgeyi ibraz etmesi gereklidir.


 “Bu başvuruların değerlendirilmesi ve nihai karar aşamasında tüm başvuru sahipleri ile Seçim Komisyonu üyelerinin tarafsızlığını etkileyebilecek herhangi bir kişisel ilişki bulunmamaktadır. Karar şeffaflık kurallarına uygun bir şekilde verilmiştir.”
 
Başvuru sonuçlarına ilişkin  “öğrenim hareketliliği” sonuç listesi için tıklayınız.

Başvuru sonuçlarına ilişkin imzalı “staj hareketliliği” sonuç listesi için tıklayınız.